Trabzon'da Katlı Otopark İnşa Edilecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: 'Katlı otoparkın inşa edileceği alanda kamulaştırmaya 25 milyon lira ödendi'.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, katlı otoparkın inşa edileceği alana kamulaştırma bedeli olarak 25 milyon lira ödendiğini bildirdi.

Başkan Gümrükçüoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Ortahisar ilçesinin Hacıkasım mevkisinde yeni inşa edilecek mekanik katlı otopark projesinin titizlikle hazırlandığını belirtti.

Projenin, şehir merkezinin otopark sorununun çözümü noktasında önemli olduğuna dikkati çeken Gümrükçüoğlu, 'Katlı otoparkın inşa edileceği alanda kamulaştırmaya 25 milyon lira ödendi. Trabzon Öğretmenevi otoparkı ve yanındaki şahıslara ait yerler kamulaştırıldı. Ekim ayında yapılacak ihale neticesinde katlı mekanik otopark inşasına başlanacak.' ifadelerini kullandı.

Otoparkta restoran, kafe ve iki dükkanın da yer alacağını aktaran Gümrükçüoğlu, 'Otopark dışı yapılacak olan inşaat alanı 4 bin 800 metrekare, toplam inşaat alanı ise 14 bin 687 metrekaredir. Bu alanın yüzde 40'ına kadar dükkan yapılabilir olmasına rağmen, otoparkta yapacağımız dükkanların metrekaresi toplam inşaat alanının yüzde 40'ına ulaşmayacak.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA