Trakya'nın Yaban Hayatını Fotoğrafladı

Edirneli doğa fotoğrafçısı Ali Çıtak, Trakya'daki yaban yaşamı içeren fotoğraflarını 'Trakya'daki Yaban Hayatına Dokunma' isimli sergi ile fotoğrafseverlerin beğenisine sundu.

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen 13. Uluslararası Katılımlı Çevre ve Ekoloji Kongresi'nde sergi açan Çıtak, Trakya'nın benzersiz yaban hayatı güzelliklerini gözler önüne seriyor.

Çıtak, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgenin eşsiz doğasında yaşayan sincap, yılan, yaban kazı, atmaca gibi hayvanların yer aldığın serginin 62 fotoğraftan oluştuğunu söyledi.

Fotoğrafları 20 yılda çektiğini belirten Çıtak, şöyle konuştu:

'Yılanlar, domuzlar, kuşlar, porsuklar, sincaplar yani yaban hayatta olan her şeyi görüntülemeye çalıştım. Çok büyük bir çeşitliliğimiz var. Sergi 62 fotoğraftan oluşuyor. Bir o kadar daha fotoğraf koyabilirdim sergiye. Trakya'nın inanılmaz bir yaban hayatı çeşitliliği var. Ancak üzülerek görüyorum ki birçok kişi bunun farkında değil. Tabi burada gördüğümüz hayvanların bazılarını görmek zor. Çünkü artık çok azaldılar. Özellikle yanlış tarım ilacı kullanımı, tarım alanlarının genişlemesi ve bazı orman alanlarının tarıma açılması bu çeşitliliği etkiledi. Ama benim umudum var. Bu yaban hayatını hep birlikte koruyalım.'

Yaban hayvanlarının fotoğraflamanın oldukça zor olduğunu da belirten Çıtak, '20 yıllık bir birikimle bu sergiyi oluşturdum. Doğa fotoğrafı çekmek kolay bir iş değil. Çok uzun süre hayvanları çekmek için uğraşmak zorundasınız. Beklemek ve kamuflaj yapmak zorundasınız. Ne zaman geleceğini ve ne zaman gittiklerini bilmek zorundasınız. Ne zaman yumurtladığını, ne zaman yavruladığını bilip ona göre çekim yapmalısınız. Ön hazırlığınız olmadan yapmak mümkün değil.' ifadelerini kullandı.

Sergi, cuma gününe kadar gezilebilecek.

Kaynak: AA