Samsun'dan Kısa Kısa

Ladik Ziraat Odası Başkanı İmdat Demir, çiftçilere ekim yapmadan önce toprağın hazırlanması ve sertifikalı tohum kullanmaları konusunda uyarıda bulundu.

Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ladikli çiftçilerin yaklaşık bir ay sonra buğday ve arpa gibi gibi tahılların ekimine başlayabileceklerini söyledi.

Ekim yapmadan önce toprağın iyi hazırlanması ve tahlil sonuçlarına göre ihtiyacı olan gübrenin kullanılmasının önem taşıdığını ifade eden Demir, ekimin bu şekilde yapılması halinde daha kaliteli ve yüksek ürün alınabileceğine işaret etti.

Ekilecek tohumun oluşabilecek çeşitli hastalıklara karşı ilaçlanmasının önemine de değinen Demir, çiftçilerin daha kaliteli ve verimli ürün almaları için sertifikalı tohum kullanmaları önerisinde bulundu.

Demir, sertifikalı tohum kullanılması halinde elde edilecek hasattan bir sonraki yılın tohumluk ihtiyacının da karşılanabileceğini kaydetti.

- Ladik HEM yeni kurs hazırlıklarına başladı

Ladik Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğünce, 2017-2018 eğitim öğretim yılı kurs hazırlıklarının devam ettiği bildirildi.

HEM Müdürü Gülahmet Aydemir, AA muhabirine, geçen eğitim öğretim yılında mesleki ve sosyal kültürel içerikli 118 kurs açtıklarını, bu kurslara bin 791 kişinin katıldığını, aynı zamanda unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarından kilim dokuma sanatını da öğrettiklerini anlattı.

Bu eğitim öğretim yılında da unutulmaya yüz tutmuş el sanatları dahil olmak üzere daha fazla kurs açmayı ve bu kurslardan daha fazla vatandaşı yararlandırmayı hedeflediklerini dile getiren Aydemir, 'Bu hedefimize ulaşabilmemiz için usta öğretici ve kursiyerlere ihtiyacımız var. Onun için kurslarımıza katılmak isteyenlerin bir an önce Halk Eğitim Merkezimize kayıt yaptırmalarını istiyoruz.' dedi.

- Kavak'ta 'Eğitim Bölgesi Müdürler Kurulu Toplantısı'

Kavak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce 'Eğitim Bölgesi Müdürler Kurulu Toplantısı' düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yangöz başkanlığında Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya ilçedeki okul müdürleri katıldı.

Toplantıda 2016-2017 eğitim öğretim yılının değerlendirmesi, yeni eğitim öğretim yılı için insan ve maddi kaynakların planlaması, ulusal ve resmi bayramlar ile diğer günlerde yapılacak etkinlikler için gerçekleştirilecek organizasyonların planlaması da görüşüldü.

Toplantı, katılımcıların dilek ve temennilerinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA