Ordu'daki FETÖ/PDY Davası

Soruşturma kapsamında sözde 'Ordu sıkıyönetim komutanı' olarak belirlenen eski astsubayın da bulunduğu 8'i tutuklu 11 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ordu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 11 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ordu 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar, yakınları ve avukatları katıldı.

Tutuklu sanık A.E, adına kayıtlı her iki GSM hattında da 'ByLock' kullandığı, mesaj içeriğinde 'Fetullah Gülen' isminin geçtiği ve duaların bulunduğu yönündeki tespit üzerine 'ByLock ile ilgili gelen yazıyı inceleyip savunma yapmak istiyorum. Bu iş içerisinde olduğum için çok pişmanım.' dedi.

Örgütün 'il akademi abisi' olduğu iddia edilen eski öğretim görevlisi V.T. ise tutukluluğunu devam ettirecek herhangi bir durumun söz konusu olmadığını ileri sürdü.

Kütahya'da tutuklu bulunan eski astsubay Y.Ö. de Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşma salonuna bağlandı.

Sözde 'Ordu sıkıyönetim komutanı' olduğu belirlenen Y.Ö, 'Ben okulda subaylık yapan bir askerdim. Emrimde de asker yoktu. Sıkı yönetim listesine bakıldığında astsubay olan bir benim. Bence benim gibi isimler FETÖ tarafından ortalık karışsın diye yazılmıştır. Çünkü benim gibi pasif bir görevde olan bir kişi bu listeye yazılmaz.' şeklinde savunma yaptı.

- Yaz mevsiminde yanında 4 takım elbise

Aydın'da darbe girişiminden bir gün sonra sanık Y.Ö'yi gözaltına alan polisler SEGBİS vasıtasıyla tanık olarak dinlendi.

Tanık A.F, sanığı aracıyla durdurduklarını, yaptıkları aramada 4 takım elbise bulduklarını anlattı.

Tanık H.Ç. de araçta takım elbiselerin yanı sıra ayakkabı kutusu da olduğunu dile getirdi.

Y.Ö, tanık beyanlarını kabul etmediğini ve sıcak havada yanında takım elbise değil tişört ile kot pantolon bulunduğunu öne sürdü.

- 'ByLock'u kullandım'

Tutuklu N.A. da örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock' ile ilgili yazışma içeriğinin doğru olduğunu ifade etti. N.A, 'Silahlı terör örgütü üyesi değilim. Daha önceden programı kullandığımı söylemiştim. Yasak ve suç teşkil ettiğini bilsem bu programı kurmazdım. Suç unsuru olan bir şey yazmadım. Tahliye talebimi yineliyorum.' diye konuştu.

Tutuklu sanıklar M.K, M.Ç, A.E, İ.A. ile tutuksuz N.T, A.Y. ve İ.A. da önceki savunmalarını yineledi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık İ.A'nın tahliyesine, diğer sanıkların ise bulundukları halin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
Kaynak: AA