Malatya'da Servis Sürücülerine Seminer

Malatya'da, 2017-2018 eğitim öğretim yılı dolayısıyla öğrenci servis sürücülerine yönelik seminer verildi.

Battalgazi Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Battalgazi Belediyesi, Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Battalgazi İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle 2017-2018 eğitim öğretim yılı dolayısıyla öğrenci servis şoförlerine yönelik belediye yeni hizmet binasında seminer verildi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, öğrenci servis şoförlerinin uyması gereken kuralların yanı sıra önemli sorumluluklarının bulunduğunu belirterek, 'Servise binen herkesin güvenliğinden siz sorumlusunuz. Belki çocuklar, gençler, gençliğin verdiği heyecanla farklı hareketlerle de belirler. Onların da bizim evladımızın olduğunu, onlara gerekli nasihatı yapmak gibi sorumluluğumuzun olduğunu da bilincinde olmamız lazım.' ifadelerini kullandı.

Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şevket Keskin de öğrenci servis şoförlerinin kurallara uymaları konusunda uyarılarda bulundu.

Konuşmaların ardından Battalgazi İlçe Jandarma Trafik Timinden Astsubay İsa Kaya ve Uzman Jandarma Murat Karadan, trafik kazalarına neden olana sürücü hataları ve uyulması gereken trafik kuralları hakkında seminer verdi.

Kaynak: AA