Kılıçdaroğlu'na 4 yıl yanıtı

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Terör sorununu 4 yılda çözerim" sözlerini değerlendirdi: Önce sağında solunda olanları temizlesin.

Kılıçdaroğlu'na 4 yıl yanıtı
Kılıçdaroğlu'na 4 yıl yanıtı
Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. Çankaya Köşkü'ndeki toplantı saat 14.05'te başladı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, toplantıyla ilgili açıklamalarda bulunmak üzere kameralar karşısına geçti.
 
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'Terör sorununu 4 yılda çözerim' sözlerini değerlendiren Bozdağ şunları söyledi:

'Önce işe bakmak lazım, lafa bakmamak lazım. 4 yıl içinde terörü bitirecekse koluna taktığı kişilerden başlaması lazım. HDP PKK'nın siyasal bir uzantısı. Adalet Yürüyüşü'nde nasıl bir dayanışma içinde olduğunu gördük. Daha önceden bir hendek terörü vardı. PKK değişik yerlerde hendekler kurdu. Teröristlere arkadaşlar şeklinde hitap ettiği dili değiştirmesi lazım. Sezgin Tanrıkulu da SİHA'ların kullanılmasını alçaklık olarak nitelendirdi. Sen terörden mi yanasın, Türkiye Cumhuriyeti'nden mi yanasın diye hesap sorması lazım. Kılıçdaroğlu önünde arkasında sağında solunda olanlara bakması lazım. Terörü bitirecek planı varsa açıklaması lazım. Eğer terörü bitirecek elinde formül varsa laftan öte milletin önüne koymalı.'