Tekirdağ'da 'Güvenli Okul' Toplantısı

Tekirdağ Valiliğince 2017-2018 eğitim öğretim yılı dolayısıyla 'güvenli okul' konulu toplantı yapıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, toplantının Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Konferans Salonu'nda Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan başkanlığında gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Ceylan, çocukların okullarda gerek psikolojik gerekse de sağlık açısından en iyi şekilde korunması gerektiğini belirtti.

Öğrencileri okullarına ve evlerine götürüp getirecek servislerin sıkı bir şekilde takip edileceğinin altını çizen Ceylan, şunları kaydetti:

'Bizlere, okul müdürlerimize ve öğretmenlerimize vatanımız ve milletimiz için en iyi şekilde yetiştirilmesi için emanet edilen çocuklarımızın evinden çıkıp okula gelmesi, okuldaki eğitim ve öğretimini tamamlaması ve tekrar evine gidebilmesindeki o süreç içerisinde onların güvenli bir şekilde hem sağlık hem psikolojik hem de sosyal açıdan onların en iyi şekilde korunması amacıyla bizlere düşen bir takım görevler var. Bu görevleri biz yöneticiler özellikle okul müdürlerimiz okul aile birliğinin değerli başkanları ve merkezi yerel yönetimlerin en önemli birimleri olan muhtarlarımız vasıtasıyla hep birlikte bu konuların üzerine gideceğiz.

Öncelikle emniyet ve jandarma teşkilatımızın alacağı bir takım tedbirler var. Bu eğitim öğretim yılında okul güvenliği ile ilgili olarak her okulumuza bir güvenli eğitim koordinasyon görevlisi tayin edeceğiz. Servis araçlarının işleyişlerini yakından takip edeceğiz. 2017-2018 eğitim öğretim yılında beraberce huzur içerisinde güvenli bir şekilde neticelendirmek nasip olur.'

Açıklamada, toplantıya Vali Mehmet Ceylan’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Süleymanpaşa Kaymakamı Aslan Yurt, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, Okul Müdürleri, Muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldığı kaydedildi.

Kaynak: AA