Kağıthane'de Sokak Hayvanları İçin Beslenme Ve Su Noktaları

Belediye, sokak hayvanları için 100'e yakın beslenme ve 150 su noktası oluşturdu.

Kağıthane Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte sıcaktan bunalan sokak hayvanları için beslenme ve su noktaları oluşturdu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ilçe sınırları içerisinde sokak hayvanları için 100'e yakın beslenme ve 150 su noktası oluşturan belediye ekipleri, bu noktalara günlük 200 kilogram kedi ve köpek maması ile 200 litre su bırakıyor.

Belediye ekipleri aynı zamanda büyük restoran ve gıda şirketlerinde artan yemekleri toplayarak ormanlık alanlardaki belirli beslenme noktalarına ulaştırıyor. İlçede, sadece kedi ve köpekler için değil kuşlar için de besleme noktaları bulunuyor.

Sıcak havalarda sokak hayvanlarının en çok ihtiyaç duyduğu besin olan suyun, en hızlı ve kolay yoldan ulaştırılması için besleme aracına su tankeri monte edildi. Ayrıca Kağıthane Belediyesi sokak hayvanlarının günlük beslenmesi amacıyla bu iş için daimi personeller görevlendirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, ''Sokaktaki canlarımızın aç ve susuz kalmaması için yılın her gün besleme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaz aylarında su ihtiyacının önemi artıyor. Özellikle kediler susuz kaldıklarında tüylerini temizleyemiyor ve daha çabuk hastalanabiliyorlar. Bunu önlemek için de yaz aylarında besleme çalışmalarımızı sıklaştırdık.'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA