Gölbaşı'nda TANAP Kapsamında Proje Hazırlanacak

Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsa Albut, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) kapsamında hibe almak amacıyla proje hazırlığı içinde olduklarını belirtti.

Albut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TANAP'ın geçtiği bölgelerde bölge halkına sosyal ve ekonomik anlamda katkı sağlayabilmek için sivil toplum kuruluşları, muhtarlıklar, belediyeler ve benzer kurumlara yüzde 95'i hibe olmak üzere küçük ve orta ölçekli projelerde destek sunduğunu söyledi.

Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak TANAP kapsamında kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin canlandırılması ve yöre halkına ekonomik ve sosyal katkı sağlayabilmek için bir proje hazırladıklarını aktaran Albut, çeşitli turistik materyaller yaparak ziyaretçilere satılabileceklerini kaydetti.

Hazırladıkları projede yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanacaklarına işaret eden Albut, 'Ürünlerin yapılıp teşhir edileceği yerin çatısında güneş panelleriyle elektrik üretmeyi hedefliyoruz. Prefabrik yapıyı Ankara evleri şeklinde dizayn edeceğiz. Taslak çalışmamızı detaylandırıp projemize ekleyeceğiz.' dedi.

Verdiği destekten dolayı Gölbaşı Belediye Meclisi üyelerine teşekkür eden Albut, 'Yerel yönetimimiz yer tahsisi konusunda bize destek verdi. Bunu en iyi şekilde değerlendirip projenin geçmesi için elimizden geleni yapacağız. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ile görüşüp projeye katılanlara eğitim verilmesini sağlayacağız. İlçemizdeki sivil toplum kuruluşları ile de irtibata geçip onların da buradan faydalanmasını istiyoruz.' diye konuştu.

Kaynak: AA