Venezuela'da Caracas Belediye Başkanına Hapis

Venezuela'da Yüksek Mahkeme, hükümet karşıtı protestoların yoğun olarak yaşandığı başkent Caracas'ın Belediye Başkanı Ramon Muchacho'yu 15 ay hapis cezasına mahkum etti.

Yüksek Mahkeme, hükümet karşıtı protestocuların kentin güneyindeki Chacao ilçesinde kurduğu barikatların kaldırılması talimatı verildiğini ancak Muchacho'nun bu talimatı yerine getirmediğini belirtti.

Mahkeme, görevine son verdiği Muchacho'yu 15 ay hapis cezasına çarptırdı.

Nerede olduğu henüz bilinmeyen Muchacho, sosyal medya üzerinden yayımladığı mesajda, 'Anayasal olan protesto hakkını garanti etmek gibi bir görevi yerine getirdiğim için devrimci adaletsizliğin tüm yükü omuzlarıma bindi.' ifadelerini kullandı.

Ülkede gıda kıtlığı, yüksek enflasyon ve artan suç oranlarından kaynaklanan toplumsal hoşnutsuzluk, Devlet Başkanı Nicolas Maduro liderliğindeki hükümetin kontrol ettiği Yüksek Mahkemenin 31 Mart'ta Kongrenin yetkilerini elinden aldığını açıklamasıyla sokak protestolarına dönüşmüştü.

Maduro yönetimi, muhalefetin, aşırı sağcı radikaller ve suç çetelerinin iş birliği içinde şiddeti körüklediğini savunurken, muhalefet ölümlerden orantısız güç kullanan güvenlik kuvvetlerini ve hükümet yanlısı milisleri sorumlu tutuyor.

Ülkede mart sonundan bu yana devam eden hükümet karşıtı gösterilerde en az 125 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: AA