Gaziantep'te Asayiş Uygulamaları

Gaziantep'te emniyet ekiplerince narkotik ve trafik denetimleri yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü organizesinde, Özel Harekat, Çevik Kuvvet, Asayiş ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin de katılımıyla, temmuz ayından bu yana Şehitkamil ilçesi Hacıbaba Mahallesi Farabi Caddesinde narkotik uygulaması yapıldı.

Bu kapsamda 164'ü Suriye uyruklu 8 bin 781 şahıs sorgulandı. 21 şahıs gözaltına alındı. 2 çalıntı araç, 1 çalıntı motosiklet, 1 tüfek ve 1 kuru sıkı tabancayla 4 bin 417 araç plakası sorgulandı. Sorgulanan araçlardan 216'sına cezai işlem yapıldı, 124 araç trafikten men edilerek toplamda 122 bin 143 lira trafik cezası kesildi.

Esrar, metamfetamin ve eroin maddeleri ele geçirildi.

- Trafik denetimleri

Öte yandan Trafik, Asayiş, Çevik Kuvvet ve Tem Şube Müdürlüğü personellerinin de katılımıyla, çevre yolunda 5-6 Ağustos 2017 tarihlerinde drone ile trafik denetimi yapıldı.

Bin 15 araç kontrol edildi. Sürücü belgesiz araç kullandığı tespit edilen 53 kişiye alkollü olarak araç kullandığı tespit edilen 2 sürücüye ve modifiyeli 65 araca, Kara yolları Trafik Kanununun ilgili maddeleri kapsamında cezai işlem uygulandı, 168 araç trafikten men edildi.

Araç ve sürücülerine toplam 152 bin 256 lira ceza yazıldı.

Kaynak: AA