Ortahisar'da Belediye Çalışmaları

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar'ı yeniden inşa ettiklerini belirtti.

Genç, yaptığı yazılı açıklamada, altyapı hizmetlerinin yanında kültürel, sosyal, ekonomik ve sanatsal anlamda da kendine yetebilen bir şehir için çalıştıklarını, bu yönde çok önemli mesafeler kat ettiklerini kaydetti.

Ortahisar'ı yeniden inşa ettiklerini vurgulayan Genç, şöyle devam etti:

'Pazarkapı'da temel kazı çalışmaları devam etmekte. Bugün itibarıyla inşaat çalışmalarında yüzde 11'lik ilerleme gerçekleşmiş durumda. Ağustos ayı içerisinde kazı çalışmalarının bitmesine müteakip inşaatımız yükselmeye başlayacak. Bu çalışma hızıyla beraber inşallah inşaatımızı öngördüğümüz süre içinde teslim alacağız.

Diğer yandan bu alanda yapılacak Pazarkapı Yeni Yaşam Alanı için binaların yıkımına başlıyoruz. Bu alanda bir meydan, yürüyüş ve sosyal donatı alanları ile ticari mekanlar yer alacak. Şehir merkezinde yer alması nedeniyle proje içindeki yeşil alan miktarını mümkün olduğunca çok bıraktık. Projenin tamamlanmasıyla Pazarkapı, Atatürk Alanı gibi şehrimizin simge mekanlarından biri olacak.'

Genç, Beşirli sahilinde yapımı tamamlanan Ekopark Projesinin 20 Ağustos'ta açılacağını ifade ederek, Kemeraltı Sokak Sağlıklaştırma Projesinde de sona gelindiğini belirtti.

Projeyle kent merkezinde yeni bir turizm aksı oluşturmayı hedeflediklerine dikkati çeken Genç, 'Kemeraltı, Osmanlı'da ticaretin kalbi durumundaydı. Projemizle bu durum daha da pekişerek tarihi mekana canlılık gelecek. Projemizin 1. etabında sona gelindi. Kültür ve Turizm Bakanlığı da projemizi çok beğendi ve 2. ile 3. etabın yapımını üstlendi.' ifadesini kullandı.

Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi ile mahallenin çarpık yapılaşmadan kurtarılacağını vurgulayan Genç, 2017'nin sonlarına doğru projeyi bitirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Genç, Ortahisar'da turizm çeşitliliğini artırmak için Tarihi İpekyolu Canlandırma Projesi ve Tünel Akvaryum Projesi hazırlıklarının devam ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

'Şehrimizde turizm çeşitliliğini sağlamamız lazım. Gelen turist çeşitlilik istiyor. Özellikle de Ortadoğu kökenli turistler çeşitlilik istiyor. Bunun için Mağmat'ta hayata geçireceğimiz Tarihi İpekyolu Projesi için İçişleri Bakanımızın da desteğiyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 600 dönümlük araziyi bize tahsis etti. Yine Tünel Akvaryum ile ilgili süreç devam ediyor. Zağnos Vadisi ile Tabakhane Vadisini yer altından yaklaşık 240 metre uzunluğunda bir tünelle birleştireceğiz. TOKİ tarafından tünelin giriş ve çıkış yerleri belediyemize tahsis edildi. Burada Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün onayıyla birlikte işlemlerimizi yapıyoruz. İnşallah tünel Akvaryum'u Ortahisar'a kazandırıp hem Türkiye'miz hem de bölgemiz için bir ilki gerçekleştirmiş olacağız.'

Kaynak: AA