FETÖ Sanığı Avukatından Açıklama

Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin yargılamada 6 yıl 3 ay hapis cezası alan sanığın avukatı, müvekkilinin mahkemedeki ifadelerinin yanlış yansıdığını savundu.

Faruk Karakaya, yaptığı yazılı açıklamada 27 Temmuz'da 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada müvekkili Furkan Kaygusuz'un 20 gün süreyle ByLock programını kullandığı iddiasının gündeme geldiğini, bu konuyla ilgili yaptıkları savunmanın yanlış anlaşıldığını belirtti.

Müvekkilinin ByLock kullandığı iddiasını yargılamanın hiçbir safhasında asla kabul etmediklerini iddia eden Karakaya, şunları kaydetti:

'Dosyada müvekkille ilgili tek suçlama toplamda 20 gün dahi olmayan bir süreçte beş defa konuşmanın ByLock programı üzerinden yapıldığı iddiasıdır. Biz bu iddiayı, yani müvekkilin ByLock indirip kullandığı iddiasını asla yargılamanın hiçbir safhasında kabul etmedik. Lakin mahkemeye bu meramımızı bir türlü anlatamayınca, velevki müvekkilim bu programı indirip kullanmış olsa dahi sadece son duruşmada, geçmişi bu kadar temiz olan bir insanın 20 günlük ve toplamda 5 defa konuşmasıyla 'vatan haini ve terörist' ilan edilmesinin adalet duygusunu ve vicdanı rahatsız edeceğini anlatmaktı. Ancak bu ifadeler, basına müvekkilimin ByLock kullandığını kabul ettiği şeklinde yanlış aksetti. Müvekkilim Furkan Kaygusuz'un manevi anlamda büyük sarsıntı yaşaması nedeniyle kamuoyunun bilgisine sunarız.'

Kaynak: AA