Erdoğan Açıklaması Hiçbir İhanete Tahammül Edemeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Hiçbir ihanete tahammül edemeyiz. İhanet edenleri görüyoruz. Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olanları gördük. Şimdi Pensilvanya da gerisinden gelenler de kaçıp gidiyorlar” dedi.

Erdoğan Açıklaması Hiçbir İhanete Tahammül Edemeyiz
“Unutmayın Türkiye’nin adeta yeni bir Kurtuluş savaşı verdiği dönemdeyiz” diyen Erdoğan, “Hiçbir ihanete tahammül edemeyiz. İhanet edenleri görüyoruz. Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olanları gördük. Şimdi Pensilvanya da gerisinden gelenler de kaçıp gidiyorlar. Bir kısmı cezaevlerinde bir kısmı yurtdışına kaçmış vaziyette bunlarla bir mücadele veriyoruz. Bunlar FETÖ terör örgütü. Bir diğeri de PKK terör örgütü. Bir diğeri de DAEŞ. İşimiz öyle kolay değil. Biz bu güzel milletimizi yanımızı alacağız. Biz gücümüze önce haktan sonra da halktan alacağız. Bunu başardığımız gün Allah’ın izniyle durum çok farklı olacaktır” şeklinde konuştu.



“DAVASI OLMAYAN VE BULUNDUĞU YERDE MİLLETİMİZİ KUCAKLAYAMAYAN HİÇ KİMSE AK PARTİ YÖNETİCİLİK YAPAMAZ”

“Ülkemize yönelik saldırılar karşısında öncelikle bizim AK Partililer olarak sapa sağlam durmamız gerekiyor” vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hizmet edecek motivasyonu, gücü, heyecanı kalmamış bencillik batağında çırpınan defolu kişilerle böyle zorlu bir mücadeleyi yürütemeyiz. Hiçbir kardeşimizi de sen kenarda dur diyemeyiz. Çalışacak kim olursa olsun hepsine kapımızı açacağız. Bu kapı şuanda görev mahallinde olanlara ait bir kapı değildir. Kapımız hep açık olacak. Çünkü bir kapı görül kapısıdır. Gönül kapısı gönül koymaya gelmez. Burada çok hassas ve dikkatli olacağız. Bunun için ilk etapta teşkilatlarda başlatacağımız değişimi sıkı tutmak zorundayız. AK Parti teşkilatlarında görev alacak kişilerin şu bakanın, bu milletvekilinin adamı değil davanın ve milletin adamı olması şarttır. Bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum, davası olmayan ve bulunduğu yerde milletimizi kucaklayamayan hiç kimse AK Parti yöneticilik yapamaz. Tüm arkadaşlarımdan ilçe ve il teşkilatlarımızdan bu vasıflara uygun kadroların görev alması için gayret göstermelerini ve bu yönde katkı sunmalarını rica ediyorum. Açık söylüyorum; 15 yıl öncesinin, 20 yıl öncesinin, 25 yıl öncesinin siyaset baronlarının tarzıyla AK Parti’de etkinlik kurmaya kalkan herkes karşısında bu kardeşinizi bulur. Bunu böyle bilin. Esasen bu şekilde AK Parti’ye yapılan kötülük tüm Türkiye’ye yapılmış bir kötülüktür. Ülkemizin bize ve bizim 15 yıldır yaptığımız hizmetleri 2023 hedeflerimizle taçlandırmamıza ihtiyacı var. Millet bizden bunu bekliyor. Onun için ben partimizin kuruluşunda emeği geçen tüm kardeşlerime vefa borcumuzun olduğuna inanıyorum. Biz onları hiçbir zaman kapıda bırakamayız. Onlarla beraber yolculuğu devam ettireceğiz.”

(Ozan Köse / İHA)
Kaynak: İHA