'6. Laleli Fashion Shopping Festivali' Başladı

İstanbul Valisi Şahin: '3040 yıl önce ucuz mal sloganı ile baktığınızda Türk mallarını ön planda görüyordunuz ama artık kalitesiyle ön planda' 'Maliyet itibari ile de rekabet etme noktasında Türk malları çok iyi ve avantajlı konumda. Bizim için önemli olan kalite ve satıştaki istikrar' LASİAD Başkanı Eyyüpkoca: 'Geçen sene 15 Temmuz dolayısıyla çok zor bir süreçten geçtik. 15 Temmuz'dan 20 gün sonra 5'inci Laleli Fashion Shopping Festivali yaparken inanılmaz zorlandık ve beklediğimizin çok üstünde ticari faaliyetler oldu'

İstanbul Valisi Vasip Şahin, '30-40 yıl önce ucuz mal sloganı ile baktığınızda Türk mallarını ön planda görüyordunuz ama artık kalitesiyle ön planda. Maliyet itibari ile de rekabet etme noktasında Türk malları çok iyi ve avantajlı konumda. Bizim için önemli olan kalite ve satıştaki istikrar.' dedi.

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen 'Laleli Fashion Shopping Festival'in açılış töreni, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği (LASİAD) Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca, İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi ile çok sayıda yerli ve yabancı misafirin katılımıyla gerçekleştirildi.

Vali Şahin açılıştaki konuşmasında festivalin İstanbul ve Türkiye ekonomisi için önemine dikkati çekerek, LASİAD'ın böyle bir organizasyonu altı yıldır yürütmesinin önemli olduğunu, her geçen yıl katılımcı sayısının arttığını söyledi.

Geçen yıl ve bu yıl etkinliğe katılan yabancı misafirlere ayrıca teşekkür eden Şahin, şunları kaydetti:

'Bizim zor zamanımızda yanımızda olan misafirlerimiz ayrıca şükranı hak ediyor. Şunu bilin ki bizim milletimiz vefalı bir millettir ve zor zamanında yanında olan dostlarını hiçbir zaman unutmaz. LASİAD ve Laleli esnafından, İstanbul ekonomisini yönlendiren arkadaşlarımızdan özellikle bir istirhamım var, gelen misafirlerimizi gerçekten misafir gibi ağırlayacağız ve onlara hem kalite hem fiyat olarak en uygun hizmeti vereceğiz, bizim ekonomik ve ticari geleneğimize yakışan budur.

Biz en iyisini, en kalitelisini yapan bir milletiz artık. Belki 30-40 yıl önce ucuz mal sloganı ile baktığınızda Türk mallarını ön planda görüyordunuz ama artık kalitesiyle ön planda. Maliyet itibari ile de rekabet etme noktasında Türk malları çok iyi ve avantajlı konumda. Bizim için önemli olan kalite ve satıştaki istikrar. Bunu da sektörümüz en güzel şekilde yapmaya gayret ediyor.'

Vali Şahin gelen yabancı misafirlere alışverişin yanı sıra İstanbul'u gezip görme tavsiyesinde bulunarak, İstanbul'da her medeniyetin izi olduğunu ifade etti.

- 'Laleli, önümüzdeki dönemde Türkiye ihracatına daha fazla katkı sağlayacak'

LASİAD Başkanı Eyyüpkoca, Laleli'nin ihracatında kötü günlerin geçtiğimiz yıl ile birlikte geride kaldığını belirterek, 2017'ye iyi bir başlangıç yaptıklarını söyledi. Yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25-30 artış kaydedildiğini bildiren Eyyüpkoca, festivalde davet edilen alıcıların piyasaya doping etkisi yapacağı yorumunda bulundu.

Eyyüpkoca, geçen sene yaşanan 15 Temmuz darbe girişimine işaret ederek, şunları anlattı:

'Geçen sene 15 Temmuz dolayısıyla çok zor bir süreçten geçtik. 15 Temmuz'dan 20 gün sonra 5'inci Laleli Fashion Shopping Festivali yaparken inanılmaz zorlandık. Zor günlerdi, derdimizi anlatabilmek, yabancı alıcıları ikna edebilmek, buraya getirebilmek çok zordu. Hiç fire vermeden 8 ülkeden o kadar alıcıyı ikna edip buraya getirmiştik ve beklediğimizin çok üstünde ticari faaliyetler oldu.

Geçen sene yaşadığımız handikaptan sonra, biz aslında ticaretin altın anahtarı olmayı hak ettiğimiz ve bu anahtarın kullanılması gerektiği inancını taşıdığımız için, bu sene 'Ticaretin altın anahtarı Laleli' sloganı ile yola çıktık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.'

İHKİB Başkanı Tanrıverdi de festival kapsamında İstanbul'da festival ve moda rüzgarı eseceğine işaret ederek, Laleli'nin bundan çok daha fazlasını hak ettiğini söyledi.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu gibi etkinlikler için çalışmaya devam edeceklerini bildiren Tanrıverdi, Laleli'nin önümüzdeki dönemde Türkiye ihracatına daha fazla katkı sağlayacağını dile getirdi.

- 6. Laleli Fashion Shopping Festivali

Toplantıda verilen bilgiye göre, bu yıl 'Ticaretin altın anahtarı Laleli' sloganı ile düzenlenen festival kapsamında 8 ülkeden 250'ye yakın alıcının İstanbul'da ağırlanması hedefleniyor.

Ekonomi Bakanlığı, İHKİB, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) ve İstanbul Ticaret Odası desteğinde, Garanti Bankası ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ve ilki 2012'de organize edilen festivalde bugüne kadar 64 ülkeden alıcı ağırlandı.

Açılışı bugün yapılan Laleli Fashion Shopping Festival'i 13 Ağustos'a kadar devam edecek.

Kaynak: AA