'Engelsiz Plaj' Takdir Topluyor

Antalya Büyükşehir Belediyesinin hizmete açtığı 'Engelsiz Plaj, engelli vatandaşları denizle buluşturmaya devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Konyaaltı Sahili'nde engellilerin kullanımına uygun hale getirilen 5 numaralı plaj, engellilere hiçbir engelle karşılaşmadan deniz keyfi sunuyor.

Plajdan yararlanan bedensel engelli Koray Karaoğlu'nun annesi Çiğdem Karaoğlu, sağlanan bu imkanın çok iyi olduğunu belirtti.

Önceden denize girerken çok zorluk çektiklerini ifade eden Karaoğlu, şunları kaydetti:

'Oğlumu taşlardan, kumlardan sürükleyerek denize götürmeye çalışıyordum. Belediye başkanımızdan Allah razı olsun. Oğlumun tedavisi için, kaslarının güçlenmesi için denize gitmesini tavsiye ediyorlardı ama hiç gelemiyorduk. Artık oğlumla her gün denize geleceğiz.'

Murat Oktay ise 20 yıldır engeli dolayısıyla denize hiç giremediğini, sahile geldiğinde hep kenarda oturduğunu anlattı. 'Engelsiz plaj' projesini çok beğendiğini dile getiren Oktay, 'Başkanıma teşekkür ederim. İnşallah bundan sonra buraya sürekli geleceğim.' ifadelerini kullandı.

Hasan Saka (52) ise daha önceleri ailesinin yardımı olmadan denize gelemediğini, şimdi ise tek başına sahile gelip görevliler yardımıyla denize girdiğini dile getirerek, belediyeye teşekkür etti.

Kaynak: AA