Mescid-İ Aksa İçin Pedal Çevirdiler

Elazığ'da Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Gençlik Kolları, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki olarak 'Kudüs İçin Yola çık' sloganıyla bisiklet turu düzenledi.

Hazardağlı kavşağında başlayan bisiklet turu Ahmet Aytar Meydanında sona erdi. Sloganlar atan bisikletçilere çevredeki vatandaşlar da destek verdi.

HÜDA PAR Elazığ Gençlik Kolları Başkanı Yasin Kavaklı, Müslümanların İsrail'e 'dur' demesi gerektiğini belirterek, 'Hiçbir hak hukuk tanımayan, Müslüman kardeşlerimize her türlü zulmü yapan, İslam'a düşmanlık eden ve kutsallarımıza saldıran İsrail'i lanetliyoruz.' dedi.

Mescid-i Aksa'ya yönelik duyarlılığı artırmak amacıyla bisiklet turu düzenlediklerini ve dünya kamuoyuna sessiz kalınmaması çağrısında bulunduklarını söyleyen Kavaklı, şunları kaydetti:

'Orası tekrardan dirileceğimiz, tekrardan yeşereceğimiz, kök salıp dallanacağımız yer olacaktır. Müslümanlar Kudüs'ün etrafında birlik olup Kudüs'ü özgürlüğüne kavuştururlarsa işte o gün tekrar ümmet olabileceklerdir. Eğer Mescid-i Aksa ve çevresi bir selam yurdu haline gelirse inanıyoruz ki dünyanın da barışı görmesi, bütün İslam beldelerinin barışla tanışması mümkün olacaktır.'

Kaynak: AA