Adana'da Darbedilen Kişinin Ölümüne İlişkin Dava

Tartıştığı kişiyi darbederek ölümüne neden olduğu iddia edilen tutuklu sanık ile onu azmettirdiği ileri sürülen sevgilisinin müebbet hapis cezası ismiyle yargılanmasına başlandı.

Adana'da tartıştığı kişiyi darbederek ölümüne neden olduğu iddia edilen tutuklu sanık ile onu azmettirdiği ileri sürülen sevgilisi hakkında müebbet hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Behzat Gören (50), tutuksuz sevgilisi Zübeyde Ö.(49) ile maktulün yakınları ile tarafların avukatları katıldı.

Sanık Gören savunmasında, maktul Çetin Kurtboğan’ın (49) sevgilisinin eski erkek arkadaşı olduğunu, Zübeyde Ö'yü sürekli rahatsız ettiğini ileri sürdü.

Olay günü Kurtboğan'la tartıştıklarını anlatan Gören, 'Kendimi savunmak için yüz bölgesine kafa attım. Benim vurmamla öldüyse bile benim öldürme gibi bir kastım yoktur. Yüksek tansiyon rahatsızlığından ölmüş olabilir. Ailesinden bazıları yüksek tansiyon hastalığından ölmüştür. Bunun araştırılmasını istiyorum.” ifadesini kullandı.

Zübeyde Ö. de eski sevgilisi Kurtboğan'ın devamlı kendisini aradığını belirterek onu öldürülmesi için Gören’i azmettirmediğini ileri sürdü.

Maktulün kardeşi Coşkun Kurtboğan ise ağabeyi ile sanığın Zübeyde Ö'yü paylaşamadığını, bu yüzden devamlı tartıştıklarını ileri sürerek 'Behzat ağabeyim için bana ‘Bu tarafa gelmesin öldürürüm’ diyordu.' iddiasında bulundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanığın mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Merkez Seyhan ilçesi İstiklal Mahallesi'nde 23 Mart'ta dövüldükten 3 gün sonra hayatını kaybeden Çetin Kurtboğan’ı öldürdüğü iddia edilen Behzat Gören ile cinayeti azmettirdiği öne sürülen Zübeyde Ö. hakkında dava açılmıştı. Otopsi raporunda Kurtboğan'ın künt kafa travmasına bağlı yüz kemik kırığıyla beyin kanaması ve kontüzyonu sonucu öldüğü belirtilmişti.

Kaynak: AA