AK Parti Grup Başkanvekili Turan Açıklaması

'(Kamp alanında alkol alınması) 3 adama fatura kestiler. 3 kişiyi partiden ihraç ettiler. Bir insan hata yapabilir, niye ihraç ediyorsun? Adam hata yaparsa uyarırsın, kamptan çıkarırsın. Partiden atmak ne? Ben Avukatım. O 3 arkadaş gelsin, bedava avukatlık yapayım' '3 adamın atılması değil mesele. Kitlesel bir hareket var orada. Vekili var, belediye başkanı var, hepsinin görüntüleri var'

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP tarafından Adalet Kurultayı'nın yapıldığı tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki kamp alanında alkol alınmasına ilişkin, '3 adama fatura kestiler. 3 kişiyi partiden ihraç ettiler. Bir insan hata yapabilir, niye ihraç ediyorsun? Adam hata yaparsa uyarırsın. Kamptan çıkarırsın. Partiden atmak ne? Ben Avukatım. O 3 arkadaş gelsin, bedava avukatlık yapayım.' dedi.

AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Teşkilatınca, Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen bayramlaşma programına katılan Turan, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale'nin herhangi bir il olmadığını söyledi.

Turan, Cumhuriyet'in ön sözünün Çanakkale'de yazıldığını ifade ederek, 'Mustafa Kemal'in tarih sahnesine çıkması buradan başladı. Buralar, kıymetli yerler.' ifadelerini kullandı.

Çanakkale'de yapılan her törenin başlarının tacı olduğunu dile getiren Turan, şöyle konuştu:

'Her türlü program burada bizim için kıymetlidir. Kim yaparsa yapsın. Ama insaf edin. O akşam, bir baktık ki tören değil, düğün. Başka başka görüntüler. Üzüldüğüm şey şu; 'Sabahleyin 'Hayır', akşam 'Evet' dediler. Yanlış. Ama daha öte söyleyeyim; 3 adama fatura kestiler. 3 kişiyi partiden ihraç ettiler. Bir insan hata yapabilir, niye ihraç ediyorsun? Adam hata yaparsa uyarırsın. Kamptan çıkarırsın. Partiden atmak ne? Ben avukatım. O 3 arkadaş gelsin, avukatlık bedava yapayım. Onların atılması yanlış. Bir şey daha var; 3 adamın atılması değil mesele. Kitlesel bir hareket var orada. Vekili var, belediye başkanı var, hepsinin görüntüleri var. Bir sürü insan var, bu işi yapan. 3 kişiye fatura kestiler. 3 tane garibandır, Allah bilir onlar da. Bu yanlış. Bakın basına çıktı. Kolu kırılan kadın güvenlik görevlisi var. Göğüs kemiği kırılan Cenk galiba ismi, bir erkek görevli var. 36 tane gıda zehirlenmesi var. Bir sürü mesele var orada. Yani 500 metrekarelik bir alanı yönetemeyen bir parti, Türkiye'yi nasıl yönetsin?'

Törene, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu ve partililer katıldı.

Kaynak: AA