Yüksekova'da Rütbe Terfi Töreni

Yüksekova’da, tümgeneralliğe terfi eden 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel ile bir üst rütbeye terfi eden subay, astsubay ve uzman çavuşlar için terfi töreni düzenlendi.

Yüksekova'da terfi eden askeri personele 3. Piyade Tümen Komutanlığı'nda düzenlenen törenle yeni rütbeleri takıldı.

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, törende yaptığı konuşmada, bölgede terör örgütüne yönelik büyük ve kararlı bir mücadelenin yürütüldüğünü söyledi.

Güvenlik güçlerinin tam bir görev anlayışı içerisinde gözlerini kırpmadan görevlerini icra ettiğini belirten Toprak, şunları kaydetti:

“Bu kahramanlığın ne kadar yükseklere çıkabildiğini bu fedakarlığın, canını hiçe saymanın, vatan, bayrak sevgisinin, dağlarda oluşturulan üs bölgelerdeki fedakarlığın, 4-5 metre karın üzerine o aslan Mehmetçikleri bıraktığımızda kendilerine nasıl bir hayat kurduklarını ve vatanı nasıl savunduklarını gözlerimle görerek şahit oldum. Helikopter pilotlarımızın bu alçak teröristlerle burun buruna gelerek gece gündüz demeden yapmış oldukları seferleri, cesareti düşünerek gurur duyuyorum.”

Toprak, Mehmetçik'in kahramanlığına işaret ederek, şunları söyledi:

'Arkadaşlarını şehit veren kahraman askerlerimiz 'operasyon' sözü duyulduğu zaman sanki hiç şehit vermemiş gibi gözlerini kırpmadan “komutanım biz gideriz” dediklerine şahit oldum. Onun için bu çelik gibi ordumuz olduğu sürece gerek Ortadoğu’da gerek Avrupa’da gerek dünyada Allah’ın izniyle kimse bileğimizi bükemeyecek.”

Toprak, konuşmasının ardından tümgeneralliğe terfi eden Tokel'e rütbesini, 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel ile taktı.

Törene, Vali Cüneyit Orhan Toprak'ın eşi Funda Toprak, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Emre Tayanç, 2. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Ersay, Şemdinli 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdoğan Baykal, Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Komutanı Vekili Jandarma Bakım Albay Yavuz Öztürk de katıldı.

Kaynak: AA