Varto'da Kurbanlık Satan Vatandaşların Hayvan Pazarı Talebi

Muş’un Varto ilçesinde kurbanlıklarını satmak isteyen vatandaşlar yer olmadığı için hayvan pazarının yapılmasını istiyorlar.

Varto'da Kurbanlık Satan Vatandaşların Hayvan Pazarı Talebi
Varto ilçesinde Kurban bayramı öncesi kurbanlık hayvan besleyen besiciler kendi hayvanlarını satmak üzere ilçe merkezi kasaplar mevkiinde satmaya başlamaları üzerine, Varto Belediyesi Zabıta Müdürlüğünün engeli ile karşılaşıyor. İlçe merkezinde hayvan pazarı olmadığı gerekçesiyle Varto Belediyesi tarafından kendilerine pazar yapılmasını zabıta müdürlüğünden talep ettiler. Hayvanlarını ilçenin Yeni Mahallesinde satmaya getiren İsmet Yeşilkaya adlı vatandaş, zabıta müdüründen kendilerine bir hayvan pazarının yapılması talebinde bulunduklarını söyledi.

Yeşilkaya, "Biz kaymakam beyden bir hayvan pazarının yapılmasını istiyoruz. Varto da bir hayvan pazarı yapılsın. Gerçekten biz zorluk çekiyoruz. Gerçekten bir hayvan pazarı yoktur. Biz şimdi kasapların orada cadde vardır. Arabalar gidip geliyor. Kaza olur sıkıntı olur. Müsait bir yerde sayın kaymakamım bir hayvan pazarı yaparsa gerçekten memnun oluruz. Belediyedeki arkadaşlar geldiler dediler ki, mezbahanenin oraya hayvanları götürün gerçekten ora uzaktır. Tüm İslam aleminin Kurban bayramı mübarek olsun her kese selam ve saygılarımı sunarım" dedi.

Zabıta Müdürü Hasan Akkaya ise, ”Kurbanlık hayvanlar için, kaymakam beyin talimatı ile mezbahanenin yanında bir çevre düzenlemesi yapılacak. Yarından itibaren kurbanlık hayvan satmaya getiren bütün vatandaşlarımızı oraya yönlendireceğiz. Çarşı içerisinde görüntü kirliliğine sebebiyet vermemek için zabıta olarak elimizden gelen hassasiyeti göstereceğiz. Bayramdan dolayı bütün rutin kontrollerimizi yapmaya devam ediyoruz. Denetimler devam edecek” şeklinde konuştu
Kaynak: İHA