Trabzon'da Kurban Bayramı Hazırlıkları

Trabzon'da Kurban Bayramı hazırlıkları tamamlandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların rahat ve huzurlu bayram geçirmeleri için tüm tedbirlerin alındığı belirtildi.

Her yıl olduğu gibi bu yılda bayram boyunca vatandaşların kabir ziyareti yapabilmeleri için mezarlıklara ücretsiz taşınacağı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Vatandaşların kabir ziyaretlerini yapabilmeleri için Bahçecik, Bostancı, Sülüklü, Uğurlu ve Boztepe mezarlıklarına 09.00-14.00 saatleri arasında ücretsiz otobüs seferleri gerçekleştirilecek. Bahçecik, Uğurlu ve Boztepe mezarlıklarına gitmek isteyen vatandaşlar için otobüsler Meydan'daki eski Bağkur binası önünden, Bostancı ve Sülüklü mezarlığına gitmek isteyen için ise Trabzon Baro binası önünden kalkacak. Yakınlarının mezarları başında Kur'an-ı Kerim okutmak isteyen vatandaşlar için Kur'an okuyacak kişiler görevlendirildi.'

Bayram dolayısıyla mezarlıkların bakım ve temizliklerinin yapıldığına işaret edilen açıklamada, engelli vatandaşların kabir ziyaretlerini rahatça gerçekleştirebilmeleri için söz konusu mezarlıklarda engelli araçlarının hazır bulundurulacağı aktarıldı.

Açıklamada, bayramda ilçe belediyelerince hazırlanan kurban kesim yerleri dışında kesim yapılmasına izin verilmeyeceğine dikkat çekilerek, kurallara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağı ifade edildi.

Vatandaşların bayram alışverişlerini rahatlıkla yapabilmeleri ve sağlıklı gıda tüketmelerini sağlamak için zabıta ekiplerinin kontrollerini sıklaştırdığı belirtilen açıklamada, alışverişin yoğun olduğu yerlerde zabıta sayısının arttırıldığı vurgulandı.

Açıklamada, vatandaşların bayram boyunca 188 nolu telefonu arayarak istek ve şikayetlerini belediyeye ulaştırabilecekleri kaydedildi.

Kaynak: AA