Karakucak Güreşleri Yağmur Altında Yapıldı

Bu yıl 4.’sü gerçekleştirilen Karakucak Güreşleri Çamlıyayla’da yağmur altında gerçekleştirildi. Yağmura rağmen vatandaşların ilgiyle izlediği güreşlerde, pehlivanlar yağmur altında kıran kırana bir mücadele sergiledi.

Karakucak Güreşleri Yağmur Altında Yapıldı
Çamlıyayla’nın Zevzek Tepesi’nde gerçekleşen güreş müsabakaları öncesi konuşan İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Bugün burada yiğitçe yapılacak güreşleri izlemek üzere bu rahmet, bereket altında bekliyorsunuz. Hepinize teşekkür ediyorum. Ben Tarsus’ta Belediye Başkanlığı yaptığım dönemden itibaren ata sporlarımıza her daim sahip çıktım ve çıkmaya devam edeceğim. Çünkü ben biliyorum ki geleceğin bizim olmasını istiyorsak, gelecekte biz olarak kalmak istiyorsak geçmişimize sahip çıkmamız gerekiyor. Gençlerimize bu etkinliklerle bu bilinci aşılamalı ve özendirmeliyiz. Kültürümüzü korumanın pek çok yolundan bir tanesi de bu. Zafer Haftasını yaşadığımız bu günlerde benimde insanlarımızdan, gençlerimizden isteğim şudur ki vatanımıza, bayrağımıza, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün bizlere emanet ettiği bu ülkeye sahip çıkalım. Geleneklerimize, göreneklerimize sahip çıkalım” dedi.

Çamlıyayla ilçesine renk katan etkinlikler düzenlediği için Kocamaz’a teşekkür eden Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı ise "Allah kendisine güç, kuvvet versin. Burhanettin Başkanımızı bizlerin başından eksik etmesin. Eskiden hizmet yapacak mısınız dedikleri zaman bir şey diyemiyorduk. Ama şimdi Burhanettin Başkanımız bize, biz de size hizmet vereceğiz diye gönül rahatlığı ile söylüyoruz. Ben bu tür etkinlikler ile ilçemizi şenlendiren Başkanımıza teşekkür ediyorum ve güreşecek sporcularımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

Çamlıyayla’da yağan sağanağa aldırış etmeden güreşen pehlivanlar, vatandaşlardan büyük alkış aldı. Yağan yağmura inat başpehlivanlık mücadelesi veren güreşçilerden +96 kiloda İbrahim Bölükbaşı başpehlivan olurken, Hüseyin Gündüz ikinci, Fatih Yaşarlı ve Çağrı Çiğdem üçüncülük sırasını paylaştılar. Güreşler sonrası dereceye giren pehlivanlar ödüllerini Başkan Kocamaz’ın elinden alırken, yenilen pehlivanlar ise son kozlarını Gözne Yaylası’na sakladılar.

Güreşlerin ardından Ahmet Öngel ve Mustafa Yıldızdoğan konser verdi.
Kaynak: İHA