Fatma Şahin'den Bayram Kutlaması

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kurban Bayramını kutladı.

Fatma Şahin'den Bayram Kutlaması
Şahin, bayramların sevgi, kardeşlik, paylaşma ve dayanışma gibi insani değerleri pekiştiren, toplumda barış ve huzur ortamının tesisine vesile olan özel günler olduğunu söyledi.

Kurban Bayramının aynı zamanda İslam’ın 5 temel ibadetinden bir tanesi olan "Hac" ibadeti ile birleştiğine vurgu yapan Şahin, "Kurban Bayramı ve Hac; barış, esenlik, birlik içinde dua, kenetlenme, statülerden arınarak eşitlenme, kendini bilme, tefekkür, yenilenme, nefisleri terbiye etme, çaresizliğe merhem olma, yoksula, kimsesize yakınlaşma zamanıdır" dedi.

Bayram günlerinde büyüklerin ziyaret edilmesi, küçükleri sevindirilmesi, kimsesiz ve yoksulların hatırlanılması gerektiğini söyleyen Şahin, bayram günlerinin gönüllerin de kazanılarak maneviyatına uygun yaşanmasının önemine dikkati çekti. Şahin, çocuklara bayramları layıkıyla yaşatarak bayramların gelecek nesillere aktarılmasının elzem olduğuna vurgu yaparak, "Hac vazifesini ifa etmek için kutsal topraklarda bulunan hacılarımız başta olmak üzere yurt dışındaki vatandaşlarımızın ve hemşehrilerimizin mübarek Kurban Bayram’ını kutluyorum. Bu güzel günlerin coşkusunu ailenizle, sevdiklerinizle birlikte doyasıya yaşamanız temennisiyle; bayramın İslam alemiyle birlikte tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA