Başkan Genç, Vatandaşları Kaçak Kesime Karşı Uyardı

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Kurban Bayramı’nda vatandaşları kaçak kesimlere karşı uyardı.

Başkan Genç, Vatandaşları Kaçak Kesime Karşı Uyardı
Mahalle ve sokak aralarında yapılan kaçak kesimlerin hem çevreyi hem de insan sağlığını tehdit ettiğini belirten Başkan Genç, vatandaşlardan özellikle kurbanlarını belediye tarafından belirlenen kesim alanlarında kestirmelerini istedi.

Belirlenen alanlar dışında yapılacak hiçbir kaçak kesime müsaade etmeyeceklerine dikkat çeken Genç, "Kurban kesiminin manevi atmosferine uygun bir şekilde belediyemizin belirlediği alanlarda yapılmasını istiyoruz. Bunun dışında kötü görüntülere sebebiyet verecek hiçbir kaçak kesime müsaade etmeyeceğiz. Zaten kaçak kesimleri tespit ettiğimiz zamanda gerekli yaptırımları uygulayacağız. Gerekli bütün tedbirleri aldık. Zabıta ekiplerimiz herhangi bir çirkin görüntüye sebebiyet vermemek için; sokak ve cadde aralarında hijyenik olmayan kurban kesimine kesinlikle izin vermeyecek ve kesenlere de cezai işlem uygulayarak denetimlerini de bayram boyunca titizlikle sürdürecek" dedi.

Kurban atıkları toplanacak

Kurbanlıkların Ortahisar Belediyesi Veteriner Müdürlüğü tarafından hastalık, sağlık ve hamilelikle ilgili durumlarının ciddiyetle kontrol edildiğini ifade eden Başkan Genç," Veteriner Müdürlüğü ekiplerimiz kurbanlıkların hastalık, sağlık, hamilelik ilgili durumları büyük bir ciddiyetle takip ediyor. Bu konuda herhangi bir suistimale yer vermeyeceğiz. Kurban Bayramı boyunca vatandaşlarımızın da çok memnun kalacağı hizmetlerimizi sürdürmeye gayret edeceğiz. Vatandaşlarımızdan ricamız, kurban atıklarını belediyenin belirlediği alanlara atsınlar. Ekiplerimiz bunları çevre sağlığını tehdit etmeden toplayacak. Vatandaşlarımızdan istirhamın kurban ibadetlerini yerine getirirken bu ibadetin ruhuna uygun olarak çevremizi de temiz tutmaya özen göstersinler" diye konuştu.

Kaynak: İHA