Arakan'da Öldürülen Müslümanlar İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Myanmar’ın Arakan eyaletinde öldürülen Müslümanlar için Hacı Bayram-ı Veli Camii’nde öğle namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.

Myanmar’ın Arakan eyaletinde karakollara düzenlenen saldırıların ardından bölgede yeniden artan şiddet olaylarında yaklaşık 3 bin Müslüman katledildi. Ankara Özgür-Der Şubesi üyeleri ise Arakan’da hayatını kaybeden Müslümanlar için Hacı Bayram-ı Veli Camii’nde öğle namazının ardından gıyabi cenaze namazı kıldı.

Müslümanların katledilmesini protesto eden grup ‘Dünya uyuyor Arakan ölüyor’, ‘Zalimler için yaşasın cehennem’, ‘Müslüman uyuma kardeşine sahip çık’ sloganları attı. Grup adına yapılan basın açıklamasında ise şunlar kaydedildi:

"Arakan Müslümanları İslam dünyasının en sahipsiz ve mazlum milletidir. Maalesef ne Filistin, ne Suriye, ne Afganistan, ne Irak, ne de Doğu Türkistan kadar gündem olmuyor. Son 3 günde ordu mensuplarının yaptıkları saldırılarda 2 ila 3 bin arası Müslümanın katledildiğini, 100 binden fazla Müslümanın da yerinden edildiği iddia ediliyor. Ancak tüm bu yaşananlar dünyanın gözü önünde gerçekleşiyor ve dünya bu zulme sessiz. İslam ülkeleri ve BM ise yaşanan onca katliama, tehcire ve zulme rağmen yalnızca İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün raporlarını yorumlamak ve kınama faaliyetlerinin ötesinde somut hiçbir çözüm üretmiyor, üretemiyor. Kurban Bayramı’nın arifesinde Müslümanların kanı ve gözyaşı akmaya devam ediyor. Kardeşlerimizin göz göre göre katledilmelerine şahit olmaktansa, onları İslam ülkelerine dağıtmak en akıllı ve vicdanlı bir çözümdür. Ağıt değil çözüm üretelim. İslam İşbirliği Teşkilatı etkin rol oynamalı ve Müslüman ülkeler nezdinde sorun artık gündeme alınmalıdır. Myanmar ile olan siyasi ve iktisadi ilişkiler kısıtlanmalı ve diplomatik ilişkiler en asgari düzeye indirilmelidir. BM nezdinde Myanmar’a yaptırım kararlarının çıkartılması sağlanmalıdır."
Kaynak: İHA