Sultaniye Kaplıcalarına Yerli Ve Yabancı Turist İlgisi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesindeki Sultaniye Kaplıcaları, zengin mineral yapısının yanı sıra insan vücudunu rahatlatan sıcak çamur banyosuyla yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor.

Sultaniye Kaplıcalarına Yerli Ve Yabancı Turist İlgisi
Köyceğiz Gölü’nün güneybatı kıyısında bulunan ve içinde taşıdığı çeşitli mineraller nedeniyle Türkiye’nin nadir kaplıcalarından biri olan Sultaniye Kaplıcaları, şifalı sularının yanında çamur banyosu ile de turizme hizmet ediyor.

Sultaniye Kaplıcalarını ziyaret etmek isteyenler, Köyceğiz’den karayolu ya da Köyceğiz ve Dalyan’dan hareket eden yolcu tekneleri ile kaplıcalara gidiyor. Yaz sezonunda günlük yaklaşık bin 500 yerli ve yabancı turisti ağırlayan kaplıcalara giden tatilciler, tesisin kapalı ve açık havuzlarından yararlanabiliyor.

Sultaniye Kaplıcalarının, radyoaktif özelliği dolayısıyla Endonezya’daki kaplıcalardan sonra dünyada ikinci sırada yer aldığını ifade eden tesis sorumlusu İbrahim Yıldırım, "Özellikle sıcak suyumuzun dereceleri hava durumuna göre değişiyor. Tesiste kalınabilecek bungalov evlerimiz var. Türkiye’den ve yurt dışından kalmak için geliyorlar 3-4 kişilik odalarımız var. 10, 20 gün hatta 1 ay konaklama yapanlar var. Kaplıcanın sağlık açısından çeşitli rahatsızlıklara iyi geldiği biliniyor” diye konuştu.



"Kaplıcalar Muğla turizmi için önemli"

Kaplıcaların turizm açısından Muğla’nın en önemli yerlerinden birisi olduğunu söyleyen Yıldırım, "Yoğunuz, odalarımız dolu, rezervasyonlarımız devam etmekte, yazın daha yoğun oluyor. Kışın da 100-200 kişiye hizmet verdiğimiz günler oluyor. Cumartesi, pazar günleri dolu oluyor. Aynı zamanda kışın tadilatlarımız ve yeniliklerimiz oluyor. Belediye başkanımız da özellikle bu tesis ile çok ilgileniyor” dedi.

Kaynak: İHA