Güney Sudan'daki Olaylar

BM Barış Gücü Operasyonlarından Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Lacroix, Güney Sudan Devlet Başkanı Mayardit ile bir araya geldi.

Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü Operasyonlarından Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Jean-Pierre Lacroix'un Güney Sudan Devlet Başkanı Salva Kiir Mayardit ile bir araya geldiği bildirildi.

Lacroix, başkent Cuba'da basın mensuplarına yaptığı açıklamada üç gün süren Güney Sudan temasları hakkında bilgi verdi. Cuba'da Mayardit'in yanı sıra hükümet yetkilileriyle de bir araya geldiğini kaydeden Lacroix, söz konusu görüşmelerde 'hükümet ile muhalifler arasında Ağustos 2015'te imzalanan barış anlaşmasının desteklenmesinin yollarını ele aldıklarını' ifade etti.

Lacroix, Güney Sudan Devlet Başkanı ile gerçekleştirdiği görüşmede kendisine 'BM'nin Hükümetler Arası Kalkınma Otoritesine (IGAD) yönelik sınırsız desteğini ve Güney Sudan'da çatışmayı sonlandıracak her türlü girişimi olumlu karşıladığını' ifade ettiğini aktardı.

BM Barış Gücü Operasyonlarından Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ayrıca, Mayardit'in geçen mayıs ayında ilan ettiği tek taraflı ateşkese rağmen hükümet ile muhalifler arasında süren çatışmaların 'endişe verici' olduğunu dile getirdi.
Kaynak: AA