Bingöl'de 2 Ayda 39 Şüpheli Yakalandı

Bingöl’de polisin son 2 ay içerisinde yaptığı çalışmada çeşitli suçlardan aranan, hapis cezası kesinleşen ve çeşitli suçlardan 39 şahsın yakalanarak adli makamlara teslim edildiği bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Asayiş Şubesi Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri tarafından kamu düzeninin sağlanması, suç ve suçlularla mücadele kapsamında 2 ay içerisinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verildi.

Açıklamada; "Cinsel İstismar ve Çocuğun Cinsel İstismarı Suçundan hakkında 12 yıl 6 ay hapis cezası ve aranma kaydı olan Y.K. ve C.T., Hırsızlık suçundan haklarında 2 yıl 6 ay ile 9 yıl 4 ay arasında hapis cezası ve aranma kaydı olan V.Ü. ,A.A, A.B., H.H.G., M.K., A.T., K.Ö., Uyuşturucu Ticareti Yapma veya Sağlama, Hükümlü ve Tutuklunun Kaçması suçundan hakkında 8 yıl 5 ay hapis cezası ve aranma kaydı olan M.T., başkasına ait kimlik kullanma, Hükümlü ve Tutuklunun Kaçması suçundan hakkında 6 yıl hapis cezası, 16 bin TL para cezası ve aranma kaydı olan İ.İ, M.K., Kasten Yaralama suçundan haklarında 1 yıl 7 ay ile 5 yıl arasında hapis cezası ve aranma kaydı olan D.H., B.B.B., V.T., M.Ç., H.B., Z.Ü., Y.E., B.K., G.K., M.N.C, Taksirle Ölüme Neden Olma suçundan hakkında 3 yıl 4 ay hapis cezası ve aranma kaydı olan Ö.K., Hakaret suçundan hakkında 6 ay ile 2 yıl 6 ay arasında hapis cezası ve aranma kaydı olan H.T., S.B. ve Dolandırıcılık suçundan hakkında 2 yıl 1 ay hapis cezası ve aranma kaydı olan Y.T., G.A. ve G.S. yakalanmıştır" denildi.

Açıklamanın devamında ise Konut Dokunulmazlığını İhlal, Görevli Memura Mukavemet, Ruhsatsız Ateşli Silahlarla Mermileri Satın Alma Taşıma Bulundurma, Tehdit, Muhafaza Görevini Kötüye Kullanma, Kredi Kartını İzinsiz Kullanma, Borçlunun Ödeme Şartını İhlal suçlarıyla birlikte yakalanıp adli makamlara teslim edilen şahısların toplam sayısının 39 olduğu belirtildi.
Kaynak: İHA