Kadınlara Yeni İstihdam Kapısı

Türkiye Jokey Kulübü, ‘Kırsalda Kadın Seyisler Yetişiyor’ projesi kapsamında Diyarbakır’da kadınlara yönelik kurs açıyor. İl, ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüklerinde şahsen yapılacak başvurular 19 Eylül’de sona erecek.

Kadınlara Yeni İstihdam Kapısı
Diyarbakır’da Türkiye Jokey Kulübü (TJK) ve İş Kur işbirliğiyle ‘Kırsalda Kadın Seyisler Yetişiyor’ projesi kapsamında kurs açılıyor. TJK’nın kadınlara yeni istihdam alanları yaratmaya yönelik önemli sosyal sorumluluk projelerinden olan program kapsamında 19 Eylül’e kadar il ve ilçe gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüklerinden şahsen başvurular alınacak. İlk kez Elazığ’da hayata geçirilen projenin şimdi de aralarında Diyarbakır’ın da bulunduğu 8 ilde daha uygulanmaya başlayacağını belirten Diyarbakır Hipodrum Müdürü Yılmaz Çelik, ücretsiz olarak verilecek eğitimlerle kadınlara yeni istihdam alanları yaratmayı amaçladıklarını ifade etti.

Çelik, “Türkiye’de lisanlı kadın seyis sayısının artmasına olanak sağlayan program kapsamında kadın seyis adaylarına 45 gün, 169 saat teorik, 191 saat pratik olmak üzere toplam 360 saatlik ‘At Yarışları Modüler Seyislik Eğitimi’ verilecek. Atın nasıl tutulacağı, yürütüleceği, temizleneceği, doğum öncesi ve sonrasında yapılacaklar gibi verilecek temel bilgilerin yanı sıra at ırkları ve eşkal bilgisi, at anatomisi ve fizyolojisi, atlarda davranış, binicilik, veterinerlik hizmetleri ve at sağlığı, meslek ahlakı ve sorumluluk, at bakımı beslenmesi ve tımar gibi konularda eğitimler verilecek. Kadın seyis projesinden yararlanmak isteyen adaylar, ücretsiz olarak verilecek eğitimlere 19 Eylül’e kadar il ve ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüklerine şahsen başvurabilir” dedi.

Kaynak: İHA