CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun Açıklaması

'Uzun yıllar Türkiye'ye balık yedirmek istiyorsak kurallara uygun avcılık yapmamız gerekiyor'.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, uzun yıllar Türkiye'ye balık yedirmek için kurallara uygun avcılık yapılması gerektiğini bildirdi.

Torun, 1 Eylül'de başlayacak balık avı sezonu dolayısıyla yayımladığı mesajda, balıkçılık sektörünün özellikle Karadeniz Bölgesi'nin ekonomik yaşamında önemli yere sahip olduğunu vurguladı.

Yeni sezonun balıkçılara hayırlı olmasını ve bol kazanç getirmesini dileyen Torun, Karadenizli balıkçıların nesilden nesle aktarılan tecrübeler sayesinde ciddi bilgi birikimine sahip olduğuna işaret etti. Torun, şunları kaydetti:

'Uzun yıllar Türkiye'ye balık yedirmek istiyorsak kurallara uygun avcılık yapmamız gerekiyor. Tüm balıkçılarımızın bu kurallara uyacağından şüphe etmiyorum. Balıkçılıkla geçimini sağlayan insanlarımızın ciddi sorunları olduğunu biliyorum. Çok meşakkatli bir iş yapıyorlar ancak küçük balıkçılarımız ve çalışanları bu emeklerinin karşılığını alamıyor. Balıkçılık sektörünün de sorunları gün geçtikçe artıyor. Su ürünlerimizi hep birlikte korumalıyız. Yeni balık sezonunun 'Vira bismillah' diyerek ağlarını denizle buluşturacak ve ekmeğini denizden çıkaracak tüm balıkçı arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Balıkçılarımızın bol ve bereketli bir sezon geçirmelerini temenni ediyorum.'
Kaynak: AA