Burhaniye'de 46 Yıllık Kaportacı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Meslek yaşamında 50. yılına yaklaşan kaportacı İsmet Gezgin, çekici eline aldığı çocukluk yıllarından beri işini aynı heyecanla severek sürdürüyor. Hani gönül adamı derler ya; yedi kralla barışık, bulunduğu ortama pozitif enerji veren, gönül alan, sorun üretmeyen kişilikler vardır ya, işte öyle birisi 65 yaşındaki İsmet Gezgin, işini kılı kırk yaran titizle yapar, elindeki çekiçle kadife yumuşaklığında ritmik dokunuşlarla çarpıklıkları eski haline dönüştürüyor.

Burhaniye'de 46 Yıllık Kaportacı
46 yıllık mesleki donanımı ile Burhaniye Sanayi Sitesinin sembol isimler arasında yer edinen İsmet Gezgin, kaportacılık mesleğinin özen, sabır ve bilgi birikimine dayandığını belirterek ”İşinin erbabı olmak, usta çırak ilişkileri içinde yıllara yayılan bir süreci gerekli kılıyor” dedi.

Kaportacılığın estetik olarak göze hitap ettiğini vurgulayan Gezgin, işini bir plastik cerrahın hassasiyetle çalışması gibi, özenle ve dikkatle yaptığını söyledi.

Sanayide rüzgâr gibi geçen yıllarla 50. meslek yılına yaklaşan İsmet Gezgin, fiziksel olarak yaşamının elverdiği sürede meslek yaşamını sürdüreceğini kaydetti.

Kaynak: İHA