Yeşil Konak Film Stüdyosu Oldu

Tarih Koridoru projesi kapsamında İzmit Belediyesi tarafından 2013 yılında restore edilerek belediye müzesi olarak kullanılan Yeşil Konak, film stüdyosu olarak kullanıldı.

Yeşil Konak Film Stüdyosu Oldu
İzmit’te çekimleri devam eden bir filmin bazı sahneleri, İzmit Belediyesi tarafından restore edildikten sonra müze olarak hizmet veren Yeşil Konakta çekiliyor. Film ekibinin ve oyuncuların hayranlıklarını ifade ettikleri çekimlerde konak içerisinde faaliyet gösteren İpek Halı Dokumacılığının yapıldığı alanlarda kullanıldı.

Tarih Koridoru Projesi kapsamında hayta geçirilen eserlerin gördüğü ilinin kendilerine büyük mutluluk verdiğini belirten İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “İzmit Belediyesi tarihine, atasına sahip çıkan bir belediyedir. Harabe, virane olmuş binaları yıllar önceki ihtişamına kavuşturarak şehrimizin sahip olduğu değerleri yeniden kazanmasını sağladık. Tabii ki büyük emeklerle şehre yeniden kazandırılan bu binaları sadece restore etmek yeterli değil. Konakları yapıp kilitlemek doğru değil, içinde insan olsun ki bu binalar yaşasın istiyoruz. Çekimleri yapılan film sayesinde de konağımız ve şehrimiz yeni bir değer kazanmış oldu. Biz sanatın her dalını seven ve destekleyen bir belediyeyiz. Konaklarımız daha büyük kitlelere ulaşsın, daha çok tanınsın daha fazla yerli ve yabancı turistimiz şehrimize ve konaklarımıza gelsin istiyoruz. Başta İzmitli vatandaşlarımız olmak üzere herkesin bu tarihi dokuyu görüp öğrenmelerini arzuluyoruz” dedi.

Kaynak: İHA