Yaşar Üniversitesi Yeni Bölümlerde Eğitime Başladı

Yaşar Üniversitesi yeni akademik yılda 'Yönetim Bilişim Sistemleri', 'Gastronomi ve Mutfak Sanatları' ve 'Mimari Restorasyon' bölümlerini öğrencilerle buluşturacak.

Üniversiteden yapılan açıklamada, Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nun mevcut 11 programına bu sene 'Mimari Restorasyon' bölümünün ekleneceği, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nda da Yönetim Bilişim Sistemleri ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde eğitimlere başlanacağı kaydedildi.

Bölümlerin iş gücü piyasasının talepleri dikkate alınarak açıldığının bildirildiği açıklamada, Mimari Restorasyon Programı'ndan mezun olacak öğrencilerin bu alanda yapılacak çalışmalarda görev alan restoratör, arkeolog, sanat tarihçi, mimar ve inşaat mühendisleri gibi meslek mensuplarıyla çalışabileceği belirtildi.

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü mezunlarının ise bilişim sistemleri, bilgi işlem, bilgi yönetimi, veri analizi gibi alanlarda istihdam edilebileceğinin aktarıldığı açıklamada Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'yle öğrencilerin Türk ve dünya mutfak kültürlerini öğreneceği, turizm sektöründe bu alanda ihtiyaç duyulan eğitimli iş gücünü oluşturacağı kaydedildi.

Kaynak: AA