Van'dan Kısa Kısa

Edremit Kaymakamlığı ve belediyesi tarafından kurulan Aile Destek Merkezleri (ADEM) kadınların umudu oldu.

Şabaniye Mahallesi’nde kurulan ADEM'e gelen kadınlar, çeşitli branşlarda iş kurmak için aldıkları kurs sonunda sertifika alıyor.

Sosyal aktivitelere de katılarak hayatlarına yön veren kadınlar, öğrendikleri meslek sayesinde aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Dikiş-nakıştan Kur'an-ı Kerim öğrenmeye, bilgisayardan el sanatlarına kadar birçok alanda hizmet veren ADEM, aynı zamanda kreş hizmeti de veriyor.

Kurslara katılan kadınlar eğitim alırken, çocukları ise kreşte eğitmenler gözetiminde eğlenerek zaman geçiriyor.

- Van Gölü sahillerine mesire alanı

Edremit Belediyesi, Sahil Kordonu 2. Etap Projesi kapsamında Van Gölü sahillerinde 300’den fazla mangal ve barbekünün içerisinde bulunacağı kentin ilk mesire alanını ekim ayında hizmete açıyor.

Mangal ve barbekü alanını ekim ayında hizmete açacaklarını ifade eden Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, kentteki vatandaşların sahilde mangal yapmayı çok sevdiğini ve bu nedenle 2,2 kilometrelik alanda sadece mangal ve barbekü, kamelyalardan oluşan bir proje oluşturduklarını söyledi.

Çiçekli, şöyle konuştu:

'Alanda 300’den fazla kamelya ve barbekü var. İnsanlarımız orada çeşme, otopark, yürüyüş alanlarından faydalanarak, güzel bir gün geçirecek. Edremit Belediyesi olarak vatandaşına piknik ve mesire yeri bile sunamayan bir durumda olmayı asla kabul etmiyoruz. Elimizden gelen bütün gayretimizle sezonun sonunda bile olsa piknik ve mesire yerimizi yetiştirip vatandaşımızın hizmetine sunacağız.'

- Kaymakam Çiçekli, muhtarlarla bir araya geldi

Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek sıkıntıları dinledi.

Çiçekli, ilçede başlattığı birbirinden güzel projelerle Edremit’in çehresini değiştirirken, vatandaşların sorun ve sıkıntılarını ise yerinde dinliyor.

İnsan odaklı hizmet anlayışı ile çalışmalarını sürdüren Çiçekli, Mülk Mahallesi’nde muhtarlarla bir araya gelerek sorunları yerinde dinledi.

Mahalle muhtarlarıyla sorunlar ve çözümleri noktasında fikir alışverişinde bulunan Çiçekli, sorunları not aldı.

Kaynak: AA