14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali

Erdem Sökmen ve Hasan Meten gitar ikilisi, Bodrum'daki festivalde konser verdi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen '14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali' kapsamında, Erdem Sökmen ve Hasan Meten sahne aldı.

Gümüşlük Mahallesi sahilinde gerçekleştirilen konserler serisi kapsamında, caz kalıplarında yazılmış Güney Amerika ezgilerine yer veren Erdem Sökmen ve Hasan Meten, hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.

İkili, gitar üzerinden kurdukları uyumlu birliktelik ve enstrümanlarındaki üstün icra yeteneğiyle Latin ve cazseverlerin ilgi odağı oldu. Erdem Sökmen ve Hasan Meten gitar ikilisi, Türkiye'de kurulmuş en önemli gitar ikilileri arasında gösteriliyor.

Konser alanını dolduran çok sayıdaki izleyicinin karşısına çağdaş gitar virtüözlerinden derlenmiş bir seçkiyle çıkan ikili, ilk olarak Paulo Bellinati'den 'Baiao de Gude' adlı eseri seslendirdi.

Ardından Sergio Assad'dan 'Watermelon-Butterflies-Pinote' adlı eserlere yer veren Sökmen ve Meten, Egberto Gismonti'den 'Memoria e Fado', R. Gnattali'den 'Anacleto de Medeiros-Chiquinha Gonzaga', Paulo Bellinati'den 'Bom Partido' gibi eserleri de seslendirdi.

Konser sonunda izleyiciler, ikiliyi ayakta alkışladı. Festivalde konser vermek için Bodrum'a gelen Brezilyalı müzisyen Egberto Gismonti de izleyiciler arasında yer alarak Erdem Sökmen ve Hasan Meten ikilisinden kendi eserlerinin yorumlarını dinledi.

Gitarist Erdem Sökmen, festival kapsamında düzenlenen, Derek Gripper ve Egberto Gismonti'nin de eğitmen olarak katılacakları Gümüşlük Festival Akademisi gitar masterclassında 26-31 Ağustos'ta ustalık sınıfı dersleri verecek.

Festival, yerli ve yabancı sanatçıların vereceği konserlerle 4 Eylül'e kadar devam edecek.
Kaynak: AA