Vali Ustaoğlu, Sokak Sağlıklaştırma Çalışmalarını İnceledi

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, çarşı merkezinde devam eden sokak sağlıklaştırma çalışmalarını inceledi.

Vali Ustaoğlu, Sokak Sağlıklaştırma Çalışmalarını İnceledi
Vali Ustaoğlu çarşı sağlıklaştırma çalışmalarını yerinde inceleyerek yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Yapılması gerekenlerin kış gelmeden bitirilmesi gerektiğini dile getiren Vali Ustaoğlu, çalışmalar hakkında esnafa bilgi verdi. Vatandaşın sorunlarını da dinleyen Vali Ustaoğlu, sokak sağlıklaştırma çalışmalarının esnaflar ve vatandaşlar için önemli bir yatırım olduğunu söyledi.

Sağlıklaştırma çalışmalarının bittikten sonra kadim kent Bitlis’in kimliğine kavuşacağını söyleyen Vali Ustaoğlu, “Öncelikle esnafımızdan tek ricam sokak sağlıklaştırma çalışmaları bittikten sonra mağazalarını günün şartlarına uygun ve modern bir şekilde dizayn etmeleridir. Her zaman dile getirdiğim gibi Bitlis kadim bir kent bu kentte 600’e yakın tescilli tarihi eser mevcut ama maalesef bu tarihi eserler gerek yapılar gerek köprüler gerekse beş minare çarpık kentleşmenin, düzensiz yapılaşmanın etkisiyle kaybolmuş durumda. Amacımız bu tarihi eserleri gün yüzüne çıkartıp insanların Bitlis’e gelirken hüsrana uğrayarak değil de yüzlerin de mutlulukla gitmelerini ve Bitlis’e bir daha gelmeleri için nedenler oluşturmak. Biz bu çalışmaları sadece Bitlis için de değil çevredeki iller içinde yapıyoruz. Bu çalışmalar bittiğinde ilimize gelen vatandaşlarımızın sayısı artacak değerli esnafımızın geliri artacak” diye konuştu.

Bitlis’e Allah’ın en güzel hediyesinin bir gerdanlık gibi şehri saran çok güzel bir derenin olduğunu kaydeden Vali İsmail Ustaoğlu, “Maalesef deremizin üstü zamanında belki de çok iyi bir proje olan dükkânlarla kapatılmış bir durumda. Derenin üstünün açılması Bitlis’in kangren olmuş bir uzuv gibi ancak kesilerek kurtarılabilir bizde dere üstünü açıp Bitlis’i o asil kimliğine kavuşturacağız. Yakın zamanda valilik yanında ki alışveriş merkezimizin küçük sorunlarını da hallettikten sonra değerli esnafımızın hizmetine sunacağız. Ora da yapılan dükkânların metrekaresi küçük olduğu için birtakım canlandırma projelerinden sonra satışını yapıp esnafımıza teslim edeceğiz. Tabi amacımız esnafımızı mağdur etmeden çalışmaları yapmak ama şunu hep dile getiriyorum değişimler sancılı olur biraz sancı çekerek Bitlis’i layık olduğu noktaya getireceğiz. Alışveriş merkezimiz hizmete sunulduktan sonra dere üstüde yıkılarak dere üstü güzelliğine kavuşacak il dışından gelen vatandaşlarımızda gerek yöresel ürünlerimizden gerek tarihi eserlerimizden faydalanabileceklerdir” dedi.

Kalenin ayrı bir değer camilerin ayrı bir değer olduğunu sözlerine ekleyen Vali Ustaoğlu, “Burada ki çalışmalarla Bitlis’i inanç turizminde de önemli bir noktaya getireceğiz. Günümüz şartlarında insanlar bir yere gittiğinde orada konaklamak o ilin yöresel tatlarından tatmayı isterler. Bitlis’te şimdi ki bu durumda böyle bir imkânı yok amacımız Bitlis’i kalıcı olarak asıl kimliğine kavuşturmak. Bizde Allah izin verdikçe Bitlis halkına hizmet edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA