Tatvan'da 'Hepimiz Birimiz, Birimiz Hepimiz İçin' Projesinin Açılışı Yapıldı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde Tatvan Eğitim Kültür Sanat ve Çevre Derneği’nin (TEKSAÇ-DER) Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edilen “Hepimiz Birimiz, Birimiz Hepimiz İçin” projesinin uygulama merkezinin açılışı yapıldı.

Tatvan'da 'Hepimiz Birimiz, Birimiz Hepimiz İçin' Projesinin Açılışı Yapıldı
Bölgedeki 14 - 30 yaş grubundaki dezavantajlı gençlerin sosyal hayata entegrasyonunun sağlanması amacıyla hayata geçirilen projenin açılışı Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Belediye Başkanı Fettah Aksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer ve kamu kurum amirlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen açılışın ardından Başkan Aksoy ve diğer davetliler ile birlikte projenin uygulama merkezini gezen Kaymakam Özkan, Proje Koordinatörü ve Dernek Başkanı Taylan Ekin’den proje içeriği ile ilgili bilgi aldı. Proje ile ilgili bilgilendirmede bulunan Koordinatör Taylan Ekin, projenin Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında kabul edildiğini söyledi.

Projenin bölgedeki 14 - 30 yaş grubundaki dezavantajlı gençleri kapsadığını, proje kapsamında düzenlenecek olan kurslar, geziler ve farklı etkinlikler ile dezavantajlı gençlerin sosyal hayata entegrasyonunun sağlanmasının amaçlandığını ifade eden Ekin, "Projemizin amacı Türkiye’nin parlak geleceği için beceri ve yeteneklerini geliştiren, kendilerine sunulan hizmet, olanak ve fırsatlardan yararlanan, sorunlarını kendi başlarına çözebilen, kişisel, sosyal ve eğitsel alanlarda kendini geliştiren, yeteneklerinin farkında olan toplumsal dışlanmaya maruz kalmış veya herhangi bir sebepten toplumsal, kültürel, ekonomik ve benzeri açılardan dezavantajlı grupta yer alan topluma entegre olamamış gençlerin geri kazanılmasını sağlamaktır. Kuracağımız gençlik merkezinde düzenleyeceğimiz faaliyetlerle bireyler büyük ölçüde topluma entegre olacaktır. Bu faaliyetler; satranç, güvenli internet kullanımı, bilgisayar kursu, drama, dans, yabancı dil, zeka oyunları olmak üzere 6 dalda kurs verilecektir. Kitap okuma etkinliği, sinemada film izleme, Çanakkale gezisi, PCM eğitimi ve sinema etkinliği de etkinlik çeşitleridir. Ayrıca faaliyetlerimiz; gençleri sosyalleştirecek, özgüvenlerini arttıracak, kişisel, sosyal ve bedensel gelişimini destekleyecek, zamanını kaliteli kullanmayı öğretecek, milli ve manevi değerlerine bağlı ve saygılı olmaları sağlayacak, başarma duygusunu tatmalarına yardımcı olacak, vatan millet sevgisi aşılayacak, birlikte çalışma ve bir gruba ait olma duygusunu geliştirecek, sorumluluk duygusunu geliştirecek, farklı kültürleri tanıtacak, yakın çevresindeki kültürel değerlerin farkına vardıracak, bir şeyler üretmenin ve bunu sergilemenin hazzını duymalarını sağlayacak, kendinin önemli olduğunu hissettirecektir. Kısacası projemiz vasıtasıyla dezavantajlı gençler hayata kazandırılacak, kötü alışkanlıklardan uzaklaşıp topluma ve ülkesine daha yararlı bireyler olacaktır. Ben bu vesile ile desteklerinden ötürü başta ilçe Kaymakamımız Sayın Mehmet Ali Özkan’a, projenin fikir boyutunda bizlere öncülük eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer’e ve diğer katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Projenin gerek Tatvan ve gerekse gençler için hayırlı olmasını dileyen Kaymakam Özkan ise, projenin kaymakamlık, gençlik hizmetleri ve spor ilçe müdürlüğü ile ilçe milli eğitim müdürlüğü ile koordineli olarak yürütüleceğini kaydetti.

Gençlerin projeden en iyi şekilde istifade edebilmesi için projenin takipçisi olacaklarını vurgulayan Kaymakam Özkan, “Gençlerimize yönelik olarak hayata geçirilen bu tür projeler son derece önem arz etmektedir. Bölgemizde bu tür projelere ihtiyaç var. Bizlerde gençlerimiz için şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada elimizden geleni yapamaya devam edeceğiz. Ben bu vesile ile projenin bir kez daha gerek ilçemize ve gerekse gençlerimize hayırlı olmasını diliyor, proje ekibine de başarılar diliyorum" dedi.

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy da, belediye olarak gençlere yönelik bu tür projelere destek sunacaklarını ifade etti.

Kaynak: İHA