Sarıkamış Harekatı Kafkas Cephesi Tanıtım Ve Araştırma Merkezi'nin Yapımı Devam Ediyor

Sarıkamış’ta, Sarıkamış Harekatı Kafkas Cephesi Tanıtım ve Araştırma Merkezi’nin yapımı devam ediyor.

Sarıkamış Harekatı Kafkas Cephesi Tanıtım Ve Araştırma Merkezi'nin Yapımı Devam Ediyor
Sarıkamış Allahuekber Dağları’nın milli park olarak ilan edilmesinin ardından, milli parkı tanıtılması hedeflenen Sarıkamış Harekatı Kafkas Cephesi Tanıtım ve Araştırma Merkezi’nin yapımında sona gelindi.

Sarıkamış Allahuekber Dağları Milli Parkı Uzun Devreli Gelişme Planı kapsamında yapımı devam eden Tanıtım ve Araştırma Merkezi’de, Sarıkamış Harekatı’nda yaşanan olaylar, vatandaşa her adımında farklı bir mesaj olarak yansıtılacak. Yaklaşık 11 bin 170 metrekarelik kapalı alana sahip olan Sarıkamış Harekatı Kafkas Cephesi Tanıtım ve Araştırma Merkezi tamamlandığında 42 milyon TL. ’ye mal olacak.

Yukarı Sarıkamış İstasyon Mahallesi’nde, Sosyo-Kültürel Tesis Alanı olarak planlanan tanıtım ve araştırma merkezinde, kaynak değerleri ziyaretçilere tanıtmak için yapılan 1915 Panorama Salonu, 350 kişilik Konferans Salonu, Kafkas Cephesi Araştırma Merkezi, Sergileme ve Fuaye Alanı, İdare Binası ve Mescit ile Ermeni mezalimini kabartma teknikleri kullanılarak anlatan, görsel içerikli panorama salonları da bulunacak.

Yukarı Sarıkamış İstasyon Mahallesi’nde yapımı devam eden Sarıkamış Harekatı Kafkas Cephesi Tanıtım ve Araştırma Merkezin 2017 yılı sonuna yetiştirilmesi beklenirken, Sarıkamış’ta donarak hayatını kaybeden 90 bin şehit, bu merkezde yerli ve yabancı ziyaretçilere anlatılacalk.
Kaynak: İHA