Şaphane'de Yeni Eğitim Müfredatı Anlatıldı

Kütahya’nın Şaphane ilçesinde okul müdürleri ve müdür yardımcılarına, yenilenen müfredat anlatıldı.

Şaphane'de Yeni Eğitim Müfredatı Anlatıldı
Şaphane Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen programda konuşan ilçe Milli Eğitim Müdürü Metin Koz, ’’ 21-22 Ağustos 2017 tarihlerinde, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Konferans Salonu’nda Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz’ın katılımlarıyla, 81 ilin ilçe milli eğitim müdürlerinin katıldığı bir toplantı yapıldı. Bizde bugün Şaphane’de bulunan tüm okul müdürlerimizle ve müdür yardımcılarımızla yenilenen müfredatımızın bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdik, okul idarecilerimizle bilgi paylaşımında bulunduk "dedi.

Koz, ’’Çağın gerekliliklerini karşılayabilecek fertlerin yetiştirilmesini sağlayacak şekilde 2016-2017 eğitim öğretim yılının başından bugüne 51 müfredat ekseninde kapsamlı bir yenileme çalışması yapıldı. Yenilenen haliyle öğrencinin menfaatine olan ve Türkiye´nin de 21. yüzyılda evlatlarını hazır edeceği bu müfredat 2018-2019 eğitim öğretim yılında uygulanacak” ifadelerini kullandı.

Müdür Metin Koz, ’’Bakanlıkça yapılan müfredat yenileme çalışmaları 1, 5, ve 9.sınıflar düzeyinde 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren başlayacak olup kademeli olarak uygulanacak. Yenilenen müfredat sayesinde ek kaynak kullanımı gibi velilerimizi maddi külfete sokan masraflardan da kurtarmış olacağız’’ diye konuştu.

(YD-EFE)
Kaynak: İHA