Dünya Turuna Kuşadası'ndan Başladı

Kuşadası’ndan teknesiyle dünya turuna çıkacak olan duayen turizmci Kadir Uğur, turizm dünyasından dostlarıyla düzenlediği veda partisinin ardından Pine Bay iskelesinden denize açılarak dünya turuna Kuşadası’ndan başladı. Uğur’un Ben Swiss Yacht isimli 17 metre uzunluğundaki Hanse 575 model yelkenli yatında, iki yıl sürecek olan dünya turu boyunca Kuşadası Belediye bayrağı dalgalanacak.

Dünya Turuna Kuşadası'ndan Başladı
Pine Bay Holiday Resort’ta düzenlenen veda partisine Türkiye Cumhuriyeti 53. Hükümeti Başbakanı Mesut Yılmaz, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcıları Muzaffer Eryiğit, Tufan Asrav, Kuşadası Belediye Meclis Üyeleri Canan İnanç, Zekeriya Tünk, Hakan Turhan, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Eski Tanıtma Genel Müdürü Hüsnü Gümüş, Türkiye, sinema sanatçısı Nuri Alço ve Avrupa’dan turizmciler katıldı.

Veda etkinliğinde konuşan Göçtur Yönetim Kurulu Başkanı Naile Göçen Çukurova "Bugün benim için gerçekten çok özel ve anlamlı bir gün. Bunun için Kadir beye çok teşekkür ediyorum. Bizleri kırmayarak bu programın içerisine Pine Bay ailesini de dahil ettiği için çok mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Çünkü dünyamızda fark yaratanların, hayallerinin peşinden koşanlar olduğunu herkese bir kez daha gösterdi " dedi.

Çukurova’nın ardından konuşan eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, Kadir Uğur’un kendisinin ortaokul arkadaşı olduğunu ve İsviçre’den Türkiye’ye en fazla turist gönderen şirketlerden birisini kurduğunu belirterek “Bir yat ile dünyayı dolaşmak hem cesaret hem de ustalık işidir. Kadir Uğur da ikisi de mevcut ki bu işe talip oldu. Yola çıkarken onu yalnız bırakmayan bütün dostlara, bu organizasyona ev sahipliği yapan Pine Bay işletmesine, Kuşadası’nın değerli Kaymakamı’na ve Kuşadası Belediye Başkanı’na teşekkür ediyorum" dedi.

Kadir Uğur ise 1967 yılında turizm sektörüne girdiğini ve Kuşadası’nın kendisinde çok özel bir yeri bulunduğuna dikkat çekti. Yat ile dünya turu yapma düşüncesinin 30 yıldır aklında olduğunu ifade eden Uğur “70 yaşıma gelince zamanımın azaldığını karar vererek bu yolculuğa bir an önce çıkmam ve Türkiye’yi gidilmeyen ülkelerde tanıtmam gerektiğine karar verdim. Onun için 3 sene evvel Almanya’da Hanse isimli bu tekneyi yaptırdık. Dünyaya Kuşadası’ndan açılıyoruz. Yat limanları ile temas halindeyim. Çünkü tur boyunca farklı ülkelerde bulunan yat kulüplerinde Türkiye geceleri düzenleyeceğim. Bir yandan Türkiye’den iki yıl boyunca uzak kalacağım için hüzünlüyüm. Ancak bir yandan da uzun ve sınırsız bir yolculuğa çıkacağım için sevinçliyim. Frankfurt’tan bir arkadaş bu yolculuğu hem Türkçe hem de Almanca olarak kaleme alacak " dedi.

Kuşadası Belediyesi’nin bayrağının da yer aldığı yatta yapılan son kontrollerin ardından dostlarıyla vedalaşan Uğur, eşi ve 2 mürettebat ile birlikte denize açıldı. Uğur kokteyle katılan dostları tarafından meşaleler ile uğurlandı.
Kaynak: İHA