Böyle Başkan Görülmedi Açıklaması Zammı Az Buldu Ve

İçel’in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, işçilere verilecek zam konusunda görülmemiş bir olaya imza attı. Hakem Heyeti’nin belirlediği yüzde 4 zammı az bulan Başkan Tarhan, işçilere artı yüzde 4 daha zam yaptı.

Böyle Başkan Görülmedi Açıklaması Zammı Az Buldu Ve
Mezitli Belediyesi’nde çalışan işçiler, Belediye Başkanı Neşet Tarhan tarafından çifte bayram hediyesi ile ödüllendirildi. Sendikalarla pazarlık masasında Hakem Heyeti tarafından yüzde 4 zam verilen kadrolu işçilere bayram öncesi sürpriz yapan Tarhan, zammı yeterli bulmadıklarını ifade ederek, yüzde 4 ilave zam yapma kararı aldı. Üstelik çalışanlar, zamlı maaşlarını bayram öncesi alarak ikinci bir bayram yaşadı.

“HAKEM HEYETİ’NİN VERDİĞİ ÜCRET ARTIŞINI YETERLİ BULMADIK”

Sürpriz zam artışı sonrasında Mezitli Belediyesi Kent Konseyi Salonu’nda çalışanlarla bir araya gelerek süreç hakkında bilgi veren Tarhan, işçi için her zaman en iyisini istediklerini söyledi.

Örgütlenmeye büyük önem verdiklerini belirten Tarhan, “Biz çalışanımızın her zaman en iyisini alması gerektiğine inanıyoruz. Daha önce de ‘bize güvenin, sizin için gerekeni yaparım’ demiştim. Arkadaşlarımızla yaptığımız çalışma sonrası Hakem Heyeti’nin verdiği ücret artışını yeterli bulmayarak ne kadar artı zam verebileceğimiz üzerine kafa yorduk. Bu sene amfi tiyatro, belediye hizmet binası, kültür merkezi gibi onlarca büyük projeyi başlatmış olmamız vesilesiyle ancak yüzde 4 daha fazla ücret verebileceğimize hükmettik. Bu bizim hiç kimsenin haberi olmadan kendi arkadaşlarımızla verdiğimiz bir karar. Henüz sendikanın dahi haberi yok” dedi.



“ZAMLI MAAŞLARINIZI VE SÖZLEŞMEDE OLMAMASINA RAĞMEN YÜZDE 50 DAHA FAZLA VERECEĞİMİZ BAYRAM İKRAMİYELERİNİZİ BUGÜN HESAPLARINIZA YATIRIYORUZ”

Her zaman çalışan, emeğinin hakkını veren işçilerinin yanında olduklarını ifade eden Tarhan, “Zamlı maaşlarınızı ve sözleşmede olmamasına rağmen yüzde 50 daha fazla vereceğimiz bayram ikramiyelerinizi bugün hesaplarınıza yatırıyoruz. Artık bundan sonra iş size düşüyor. Bizim bu iyi niyetli çabamıza karşılık, sizden de iyi niyetli olarak ilçemizin ve hizmetlerimizin gelişmesi için çaba sarf etmenizi bekliyorum” diye konuştu.

Zam artışını alkışlar ve sevgi gösterileriyle karşılayan işçiler ise gösterilen bu duyarlı yaklaşımdan dolayı teşekkür ettiler. Daha önce hiçbir yerde böyle bir şey duymadıklarını ifade eden çalışanlar, “Başkanımız her zaman olduğu gibi yine yanımızda olduğunu göstererek, sendikanın da belirlediği fiyatın üstünde bir rakam verdi. Bu çalışanın zaferi değil, başkanımızın ne denli büyük bir insan olduğunun göstergesidir” diyerek sevinçlerini dile getirdiler.

Toplantının ardından sendika yetkililerini belediyedeki makamına davet eden Tarhan, yetkili sendika ile yeni toplu sözleşmeyi imzaladı. Zamlı maaşlar ve bayram ikramiyeleri de çalışanların hesaplarına yatırıldı.

Kaynak: İHA