İl Dışı Tayin Mağduru Öğretmenlerden Bakanlığa Çağrı

Binlerce il dışı tayin mağduru öğretmen, seslerini sosyal medya üzerinden duyurmak için mücadele verirken, Türk Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Merih Eyyüp Demir, "Bakanlık, onların moral ve motivasyonlarının en yüksek noktaya ulaşacağı çalışma ortamını sağmak için seslerine kulak vermelidir" dedi.

İl Dışı Tayin Mağduru Öğretmenlerden Bakanlığa Çağrı
İl dışı tayin atama mağduru binlerce öğretmen, seslerini sosyal medyadan duyurmak için yoğun bir mücadele veriyor. Öğretmenler, yaşanan mağduriyetle ilgilide sosyal medya üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine çağrı yaptı. #İlDışıMüjdesiİsmetYılmazdan hashtagi ile taleplerini dile getiren öğretmenler, sorunun çözülmesini istedi.

Mağduriyetlerle ilgili konuşan Türk Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Merih Eyyüp Demir, mağur öğretmenlerin bayramdan önce olumlu yönde cevap verilmesini beklediklerini söyledi.

Demir, "Arkadaşlarımız bu isteklerini sosyal medyadan Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine duyurmaya çalışıyor. Bakanlık, onların moral ve motivasyonlarının en yüksek noktaya ulaşacağı çalışma ortamını sağmak için seslerine kulak vermelidir. Zira bu haklı talebi duymazdan gelmek eğitim-öğretim konusunda 2023- 2071 gibi hedeflerin önü kapatır. Güncellenen norm ile birlikte il dışı tayin talebine bayram öncesinde olumlu yönde cevap verilmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA