ATO Başkanı Baran'dan Bayram Öncesi Sürücülere Uyarı Açıklaması

Ankara Ticaret Odası (ATO)Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Kurban Bayramı öncesi araç sürücülerini trafik kurallarına uymaları ve aşırı hızdan kaçınmaları konusunda uyardı.

ATO Başkanı Baran'dan Bayram Öncesi Sürücülere Uyarı Açıklaması
Her yıl uzun bayram tatillerinde meydana gelen trafik kazalarında çok sayıda insanın hayatını kaybettiğini ya da yaralandığını hatırlatan Baran, "Acele eden ecele gider. Bayramı kendinize ve sevdiklerinize zehir etmemek için aşırı hızdan kaçının ve trafik kurallarına uyun" dedi.



"Otomobilinizin bakımını yaptırın"

Baran, sürücülere uzun yola çıkmadan önce araçlarının bakımlarını yaptırmaları, araç bakımı yaptırmak için de mesleki yeterliliğe sahip ehil kişileri tercih etmeleri uyarısında da bulundu. Baran, Kurban Bayramı tatili nedeniyle uzun yola çıkacak sürücülere, "Kendinizin, yakınlarınızın ve trafikteki diğer sürücülerin can ve mal güvenliği için otomobil bakımı, lastik sökme, takma ve balans işlemlerinizi mesleki yeterliliğe sahip ehil kişilere yaptırın. Belgesiz, bilgisiz kişiler tarafından bu işlemlerin yapılması sürüş güvenliğini, dolayısıyla can güvenliğinizi tehdit eder. Kendinizi ve sevdiklerinizi riske atmayın" uyarısında bulundu.
Kaynak: İHA