Günün Özeti

Günün tüm önemli gelişmelerini sizin için derledik.

Günün Özeti


ABD’nin YPG’ye desteğinden duyulan rahatsızlığı anlattı

Ankara - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Savunma Bakanı James Mattis’i kabulünde, ABD’nin terör örgütü YPG/PYD’ye desteğinden duyulan rahatsızlığı bir kez daha anlattı.

...

Alman Dışişleri Bakanı’na sert tepki

Ankara - AB Bakanı Ömer Çelik, "Alman Dışişleri Bakanı’nın Cumhurbaşkanımız hakkındaki açıklamaları akıl tutulmasının ötesine geçmiştir. Gabriel’in ırkçılardan kopya çekerek yaptığı açıklamaların bizim için hükmü yok. Bu seviye artık Almanya’nın sorunudur" dedi.



"Kılıçdaroğlu’nun tutuklanacağı iddiası..."

Ankara - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kemal Kılıçdaroğlu’nun tutuklanacağı iddialarına ilişkin, "CHP tarafından bilinçli olarak ortaya atılmış ve mağduriyet yaratma ve AK Parti’yi ve hükümeti yıpratma hedefi olan bir mühendislik argümanı" dedi.



Kulp’ta 4 terörist etkisiz hale getirildi

Diyarbakır - Kulp ilçesi kırsalında 20 Ağustos’ta başlatılan operasyon sona erdi. Operasyonda, 2’si ölü olmak üzere 4 terörist etkisiz hale getirildi.



11 ilde silah kaçakçılarına operasyon: 22 gözaltı

İstanbul - İstanbul merkezli 11 ilde silah kaçakçılarına yönelik operasyonda 22 kişi gözaltına alınırken çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.



Kaçırılan çocuk operasyonla kurtarıldı

Aksaray - 2 gün önce petrol istasyonundan kar maskeli 2 kişi tarafından kaçırılan 10 yaşındaki E.S.D, sabaha karşı jandarma tarafından yapılan operasyonla rehin tutulduğu eve gerçekleştirilen operasyonla kurtarıldı.



Kadın öğretmene uçan tekme

Kahramanmaraş - Göksun ilçesinde alkollü oldukları belirlenen bir grup önce öğrencilere sonra kadın öğretmene tekme tokat saldırdı. O anlar güvenlik kameralarınca görüntülendi.



Polisi arayıp ’duramıyorum’ dedi

Kocaeli - Dilovası ilçesinde seyir halindeyken balatalarının tutuşması sonucu freni patlayan yakıt yüklü tanker, sürücünün yardım istediği polislerin yoğun güvenlik önlemleri arasında 40 kilometre sonra durabildi.



Hong Kong’u tayfun vurdu

Hong Kong - Hong Kong’u tayfun vurdu. Okullar tatil edilirken, 450’den fazla uçuş da gerçekleştirilemedi.



3 kadının yürüyen merdivenle imtihanı

Hubei - Çin’de genç bir kadın, annesi ve anneannesinin yürüyen merdivenle imtihanı güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaynak: İHA