Gölcük'te Tarih Koridorunda Doğal Yaşam Projesi

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, Saraylı-Örcün tarih koridorunda doğal yaşam projesi tanıtıldı.

Gölcük Belediyesinde düzenlenen toplantıya, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Tektaş, Gölcük Belediyesi Genel Koordinatörü Nihat Abiş, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, Kocaeli Gölcük Başiskele Termal Turizm Merkezi Birliği Müdürü Ayşe Dışpınar katıldı.

Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, burada yaptığı konuşmada, projede emeği geçenlere teşekkür ederek, 'Turizmde büyük bir ölçüde döviz almamız gerekiyor. Türkiye, tüm altyapısıyla buna hazırdır. Ülkemiz, her yönüyle, tarihiyle, doğal güzellikleriyle, deniziyle, turistlerin uğrayabileceği en güzel bölgelerden biridir. İlimizde çok eskiye dayanan eserler, yaşanan depremlerde zarar görmüş. Bu tarihi eserlerin yeniden restorasyonu yapılarak, tekrar kazandırılması, çok önemli bir çalışma oldu. Bu nedenle Gölcük doğal güzellikleri gün yüzüne çıkarıldı.' ifadelerini kullandı.

Kocaeli Gölcük Başiskele Termal Turizm Merkezi Birliği Müdürü Ayşe Dışpınar da projenin 2 yıldır devam ettiğini bildirdi.

Önemli çalışmalar yaptıklarına işaret eden Dışpınar, şunları kaydetti:

'Proje çerçevesinde mülkiyeti Gölcük Belediyemize ait olan Örcün'deki korumaya değer ahşap sivil mimari örneği olan Sultan Hatun Konağı'nın özgün yapısına uygun olarak onarımı tamamlanmış ve butik otel olarak işletmeye hazır hale getirilmiştir. Konaktaki misafirler için hazırlanan serada yöre halkının organik tarıma teşviki amacıyla fideler dağıtıldı. Saraylı Meydanı'nda asırlık ağacın tedavisi yapıldı. Saraylı-Örcün yürüyüş güzergahı belirlendi. Değirmendere tarihi yalı evlerin restorasyonu tamamlandı. Kocaeli Gölcük Başiskele termal ılıcası yeni yapılarak, şifa dağıtmaya devam ediyor. Bizim çalışmalarımız hızla devam ederken Gölcük’ü turizm cazibesi haline getirmek için gayret sarf ediyoruz.'

Kaynak: AA