Bu Kafe İle Nefes Alıyorlar

Tepebaşı Belediyesi tarafından açılan Deneyimli kafelerde kadınlar bir araya gelerek sosyalleşiyor.

Bu Kafe İle Nefes Alıyorlar
Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından şehrin çeşitli noktalarında hizmete açılan 7 adet Deneyimli Kafe’den biri de Yeşiltepe Mahallesinde bulunuyor.Vatandaşların komşuları ve sevdikleri ile birlikte hoş vakit geçirebileceği yerlerden biri olan bu kafede kadınlar hem öğreniyor, hem de bir arada vakit geçirerek birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı buluyor. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’a ve Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz’e gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür eden mahalleli, yapılan işlerden oldukça memnun olduklarını ifade ediyorlar.

"Sokağa çıktığımda illaki selam veriyorum"

Yeşiltepe Mahallesinde yaşayan Necla Şengül, Deneyimli Kafe sayesinde sosyalleştiğini belirterek, "Bizim için çok iyi oldu. Ben çocukluğumdan beri bu mahalledeyim ama çalıştığım için hiç kimseyi tanımıyordum. Buraya gelince bir sürü ablalar, arkadaşlar tanıdım. Şimdi sokağa çıktığımda illaki selam veriyorum. Selam vermeden geçtiğim insan yok. Birçok arkadaşımız buraya kurs için geliyor. Ben zaten hazır giyim mezunuyum. Buraya gelme amacım insanlarla sosyal olarak bir arada olmak. Gerçekten bunu da kazandım" ifadelerini kullandı.

"Güven sağladık birbirimize"

59 yıldır Yeşiltepe’de yaşayan 76 yaşındaki Şengül Köroğlu ise birbirlerine bağımlılıklarını öğrendiklerini aktararak, "1958 yılında bu mahalleye geldik. Kanal daha yen açılmış, yeni su salınmış, sazan balıkları oynuyordu içerisinde. Sonrasında buralar kalabalıklaşınca biz buralardan yararlanamaz olduk. Çünkü herkes vardı ve kimse kimseyi tanımıyordu. İlgili muhtarımız hiç olmadı. Burada her şeyi öğrendik. Birbirimize bağlılığımızı öğrendik, destek olduk. Bildiğimiz şeyleri daha da ilerlettik. Güven sağladık birbirimize" dedi.



"Burası bizim evimiz, okulumuz, eğlence yerimiz"

Yeşiltepe Mahallesi Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz, Belediye Başkanı Ataç’a yapmış olduklarından dolayı çok teşekkür ederek, "Yeşiltepe’ye son 50 yılda gelmiş geçmiş bütün belediyelerin, yerel yönetimlerin yapmış olduğu tek hizmet binasıdır. Yeşiltepe bu Deneyimli kafe ile nefes aldı, nefes almayı öğrendi. Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç’a bu konuda çok teşekkür ediyoruz. Deneyimlim kafede nişan yapıyoruz, düğün yapıyoruz, asker eğlencesi yapıyoruz, yaş günü yapıyoruz, mevlüt yapıyoruz. Daha ne olsun. Okul sezonunda da burada kadınlara yönelik eğitimlerimiz oluyor. El becersi, örgüsü, iğne oyası, hediyelik eşyaları gibi. Hafta sonları çocuklarımıza satranç ve İngilizce kursu veriyoruz. Okulların tat,l olması ile hanımlar burayı boş bırakmadı. Burada hala etkinliklere devam ediyorlar. Burası bizim evimiz, okulumuz, dershanemiz, eğlence yerimiz. Biz bu çatı altında hanımların ne yapabileceklerini gösterdik. İnşallah bu sene sonunda hanımların cebinde cüzi miktarda paralar olmasını hedefliyoruz. Bu da sürpriz olsun" diye konuştu.

Kaynak: İHA