Antalya EAH'de 7. Karaciğer Nakli Gerçekleştirildi

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (EAH) Organ Nakli Merkezinde 7. karaciğer naklinin gerçekleştirildiği bildirildi.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, 3 Ağustos 2015'te faaliyete geçen Antalya EAH Organ Nakli Merkezinde, bugüne kadar 14'ü kadavra, 5'i canlıdan 19 böbrek nakli ile yapılan son nakille birlikte 7 kadavradan karaciğer nakli gerçekleştirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen merkezin sorumlu hekimi Yrd. Doç. Dr. Tuğrul Çakır, merkezlerinde yedinci karaciğer naklini başarılı bir şekilde gerçekleştirdiklerini ve hastanın sağlık durumunun çok iyi olduğunu belirtti.

Hasta Abdullah Yıldırım'ın (65), 15 yıldır aşırı yorgunluk ile devam eden şikayetleri sebebiyle hastanenin Gastroenteroloji Bölümü'ne başvurduğunu ve yapılan tetkikler sonucunda karaciğer yetmezliği tanısı ile nakil adayları olduğunu anlatan Çakır, şunları kaydetti:

'Bir karaciğer naklini daha sorunsuz ve başarılı bir operasyon yaparak sonuçlandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hastamız Abdullah Yıldırım, uzun yıllar kamuya hizmet etmiş, başarılı işlere imza atmış bir hastadır. Sosyal hayatında da aktif bir çizgisi olmuş hastamızın eski sağlığına kavuşması ve hayatına devam edebilecek olması bizleri de son derece mutlu etmektedir.'

Kaynak: AA