Türkiye-Ürdün İlişkileri

Türkiye'nin Amman Büyükelçisi Karagöz, Ürdün Sosyal Kalkınma ve Kadın İşleri Bakanı Latuf'la Amman'da bir araya geldi.

Türkiye'nin Amman Büyükelçisi Murat Karagöz, Ürdün Sosyal Kalkınma ve Kadın İşleri Bakanı Hale Besisu Latuf ile başkent Amman'da bir araya geldi.

Büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Karagöz, haziran ayında kabinede göreve başlayan Latuf'u Amman'daki ofisinde ziyaret ederek kutladı, ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kayan'ın mesajını Ürdünlü Bakana iletti.

Görüşmede, sosyal toplumda kadınların rolünün güçlendirilmesinin önemine dikkati çeken Karagöz, aynı sorunlarla mücadele eden Ürdün ve Türkiye'de kadının, sosyal kalkınmanın anahtarı olduğunu ifade etti.

Bu konuda iki ülke arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesinin önemini vurgulayan Büyükelçi, Ürdünlü kadınların, genç kadın liderlik girişimciliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı'na (İİT) üye ve gözlemci ülkelerin liderliği programlarına katılımını beklediğini kaydetti.

Açıklamada, söz konusu girişimcilik programının İİT'nin dönem başkanlığını yapan Türkiye'nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından uygulanacağı belirtildi.

Karagöz, ayrıca Latuf'u Ürdün Ceza Kanunu'nun tartışmalı 308'inci maddesinin yürürlükten kaldırılması dolayısıyla tebrik etti.

Ürdünlü Bakan Latuf ise aile danışma hizmetleri başta olmak üzere Türkiye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği projelerin farkında olduğunu dile getirdi. Latuf, Türkiye'nin bu alandaki tecrübelerinden istifade etmek için Ürdün'ün iş birliğine hazır olduğunu vurguladı.
Kaynak: AA