İyilikder'den Kurban Bayramı Hediyesi

Dernek, Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine et dağıtımının yanı sıra süt keçisi hediye edecek.

İyilikder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İyilikder), Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerini çeşitli hediyelerle sevindirecek.

İyilikder Başkanı İbrahim Bahar, yaptığı yazılı açıklamada, her yıl olduğu gibi kurban bağışlarının Türkiye'nin yanı sıra Orta Doğu, Asya, Balkanlar ve Afrika'da, ekiplerince ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını belirtti.

Bağışçılarına mesaj yoluyla bilgilendirme yapılacağını aktaran Bahar, şunları kaydetti:

'Ayrıca bu yıl yoksul kardeşlerimize bayram hediyemizi et ile sınırlı tutmayacağız. Kalıcı yardımlarımız kapsamında sürdürdüğümüz 'Afrika Süt Keçisi Projesi' ile Afrika'da bulunan yoksul ailelere 3'er süt keçisi hediye ederek ilk etapta sütünden, orta ve uzun vadede de hayvancılık yapmaları şeklinde yoksulluktan kurtulmalarına destek oluyoruz. Belli bir süre sonra süt keçisi hediye edilen ailelerin çoğalan keçilerinden alarak diğer yoksul ailelere verilmesi şeklinde projeyi sürdürüyoruz. Bağışçılarımızla da süt keçilerinin teslim edildiği aile bilgilerini ve fotoğraflarını paylaşıyoruz. Proje kapsamında bugüne kadar binlerce süt keçisi, ihtiyaç sahibi yetim ve dul ailelere dağıtıldı. Kurban bayramı döneminde bayram hediyesi olarak bu yıl et dağıtımının yanı sıra yüzlerce ihtiyaç sahibi aileye süt keçisi hediye etmeyi planlıyoruz.'

İyilikder, bu yılki kurban vekalet bedelini Afrika-Asya ülkeleri için 450, Türkiye, Orta Doğu, Balkanlar ve Arakan için 800, Gazze için ise bin 250 lira olarak belirledi.

Bağışçılar, 'www.iyilikder.org.tr' internet sitesi üzerinden kurban vekaleti verebildiği gibi, 300 lira karşılığında 'Afrika Süt Keçisi' projesine de katkı sağlayabilir.
Kaynak: AA